Karibian-risteilyt

Karibian-risteily on taattua aurinkoa, rentoa menoa, palmuja ja turkoosia vettä

Karibian-risteily on monelle haaveiden täyttymys, miksipä ei olisi! Karibian-risteilystä tullut liki synonyymi lomalle, jossa on taattua lämpöä ja aurinkoa, uusia matkakohteita, värikäs luonto, herkullista ruokaa, ainutkertaisia elämyksiä ja edullinen hintataso. Karibian-risteily on mitä mainioin tapa tutustua Karibianmeren alueeseen helposti ja mukavasti omasta kelluvasta hotellista käsin. On ihanaa herätä aamulla uudessa kohteessa ja päästä taas yöksi tutun henkilökunnan hemmoteltavaksi omaan ilmastoituun hyttiin.

Karibian aluetta on kovin helppo täältä kaukaa ajatella yhtenä ja samana kokonaisuutena, jossa on taattua aurinkoa, rentoa menoa, huojuvia palmuja ja upeaa turkoosia vettä. Tosiasiassa jokaisella saarella on omanlaisensa kulttuuri, kulinarismi ja kasvillisuus. Vanhojen rakennusten tyyli, arkiruoka, saarien hallinto ja jopa katujen nimet kuvastavat siirtomaa-aikoja nykypäivänä.

Karibian-risteilyllä maistat palan paikallista kulttuuria kuten jamaikalaista kahvia, eksoottisia hedelmiä ja tuoreita jokiravunpyrstöjä. Voit viettää rauhallisen päivän upealla hiekkarannalla, sukeltaa yhdessä rauskujen kanssa tai vierailla Maya-pyramideilla. Meripäivän tullen saat tilaisuuden nauttia laivan uima-altaasta ja lukuisista palveluista.

Maantieteellisesti Karibian risteilyalueet voi jakaa itäiseen, eteläiseen ja läntiseen. Yleisesti voi sanoa, että itäisellä Karibialla laiva on vähän pienempi, jotta se pääsee pienten saarien satamiin. Maailman suurimpien risteilylaivojen reitit kulkevat läntisellä Karibialla, jonne on rakennettu laivoille riittävän suuret satamalaiturit. Monet yli viikon kestävät risteilyt poikkeavat useammalla kuin yhdellä risteilyalueella.Valitsit itäisen, eteläisen tai läntisen reitin ovat rento meno, turkoosi vesi, samettiset hiekkarannat ja upean väriset kalat osa Karibian-risteilyä.

Lue asiantuntijan vinkit, joilla saat risteilystä kaiken irti heti ensimmäisestä päivästä alkaen

Itäinen Karibia

Luonnonkauneus yhdistettynä vanhan maailman charmiin ja maustettuna Euroopan, Afrikan ja Latinalaisen Amerikan vaikutteilla tekevät itäisestä Karibiasta täysin omanlaisensa. Täältä löydät huojuvat palmut, paratiisimaiset hiekkarannat ja turkoosit lämpimät aallot, joissa on kaloja ihailtavaksi kaikissa sateenkaaren väreissä.

Itäiseltä Karibialta löydät paljon edullisia ostosmahdollisuuksia: koruja ja jalokiviä, nahkaa, kameroita ja taidetta. St. Maartenilla on kuuluisa Maho-beach lentokenttäranta.

Itäisen Karibian risteilyjen lähtösatamat ovat pääsääntöisesti Floridassa, Miami, Ft. Lauderdale, Port Canaveral (Orlando) ja Tampa. Etenkin 9 päivää ja sitä pidempien risteilyjen lähtöjä on myös New Yorkista.

Yleisimmät risteilykohteet

 • Bahamasaaret
 • Barbados
 • Dominica
 • Labadee (Haiti)
 • Neitsytsaaret
 • San Juan (Puerto Rico)
 • St. Maarten
 • St. Thomas
 • St. Lucia

…ja monia muita! Katso loput Karibian alueen risteilykohteet.

Muutamia Itäisen Karibian risteilyjen reittivaihtoehtoja

Läntinen Karibia

Läntisellä Karibialla voit kokea muun muassa upeita Maya-sivilisaation rauniot, Belizen upean Nohoch Che’n luolat, katamaraaniristeilyn Costa Mayasta (Meksiko), Cozumelin pikantin meksikolaiskylän ja snorklausta kesyjen rauskujen kanssa Sting Ray Cityssä (Georgetown, Grand Cayman).

Läntisen Karibian risteilyjen lähtösatamat ovat pääsääntöisesti Floridassa, Miami, Ft. Lauderdale, Port Canaveral (Orlando) ja Tampa. Etenkin 9 päivää ja sitä pidempien risteilyjen lähtöjä on myös New Yorkista.

Yleisimmät risteilykohteet

 • Cozumel
 • Grand Cayman
 • Dominikaaninen tasavalta
 • Jamaika
 • Belize
 • Costa Rica

Sekä monia muita! Katso loput Karibian alueen risteilykohteet.

Muutamia Läntisen Karibian risteilyn reittivaihtoehtoja

Eteläinen Karibia

Eteläinen Karibia on ehkäpä parhaiten tunnettu idyllisistä ABC-saaristaan, jotka ovat Aruba, Bonaire ja Curacao. Eteläiseltä Karibialta löydät upeita rantoja snorklaukseen, Dominikaanisen kuumat lähteet, Grenadan upeat vesiputoukset, Bonairen näyttävät riutat, Curacaon Hato-luolat sekä Aruban oman erikoisuuden, tuulessa sykkyrään kasvaneet divi-divi-puut. Bonaire on tunnettu siitä, että saarella vierailee säännöllisesti valtava määrä pinkkejä flamingoja!

Eteläisen Karibian 7 päivän risteilyjen lähtösatamat ovat San Juan (Puerto Rico) ja pidempien risteilyjen Miami sekä Ft. Lauderdale.

Yleisimmät risteilykohteet

 • Aruba
 • Bonaire
 • Curacao

Tutustu tarkemmin kaikkiin Karibian alueen risteilykohteisiin

Muutamia Eteläisen Karibian risteilyn reittivaihtoehtoja

Valitsitpa siis minkä tahansa reitin Karibian risteilyllesi – kuuluvat palmut, upean väriset kalat sekä samettiset hiekkarannat matkaohjelmaan!