Jokiristeilyt Euroopassa

Helpoin tapa nauttia risteilytunnelmasta

Astu laivaan ja anna jokiristeilyn viedä sinut matkalle, jossa yhdistyvät upeat maisemat, kulttuurihistoria ja kiehtovat kohteet. Jokiristeilyillä pääset kokemaan matkustamisen uudella tavalla verrattuna merellä kulkeviin risteilyihin. Jokilaivat ovat pienempiä ja luovat intiimin ja lämpimän ilmapiirin, jossa matkustajat voivat nauttia rauhallisesta tunnelmasta. Maisemat vaihtelevat upeista joista ja vehreistä maisemista viehättäviin kaupunkien siluetteihin. Jokiristeilyjen parasta antia onkin upeiden maisemia ihastelu laivan lipuessa hitaasti jokea pitkin.

Euroopan jokiristeilyreiteissä on valinnanvaraa ja jokaiseen makuun löytyy jotakin. Voit mm. valita romanttisen Rein-joen risteilyn ja tutustua sen upeisiin kohteisiin, kuten historiallinen Koblenz, viehättävä Heidelberg ja tunnelmallinen Rüdesheim. Tonavan risteily johdattaa sinut maagisiin kaupunkeihin, kuten mahtipontinen Wien, tunnelmallinen Budapest ja hurmaava Bratislava. Anna Saksan Mosel-joen lumota sinut viiniristeilyllä. Vieraile perinteisissä viinikylissä, tutustu alueen Riesling-viineihin ja ihaile jokivarren romanttisia maisemia, joilla jyrkät viinirinteet luovat upeat näkymät.

Jokiristeilyt tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua syvemmin Euroopan kulttuurihistoriaan ja luoda ikimuistoisia muistoja matkasi varrelta. Jokiristeily on varma valinta kun kaipaat pienten laivojen tunnelmaa, rauhallista ja intiimiä ilmapiiriä, helppoa pääsyä pysähdyskohteisiin sekä maltillista hintaa.

Edustamamme VIVA Cruises -jokiristeilyvarustamon risteilyt kulkevat Euroopan suosituimmilla jokiristeilyalueilla.

Jokiristeilyalueet

Saksa

Tonava

Saksan Schwarzwaldista lähtevä ja Mustallemerelle kiemurteleva Tonava virtaa kymmenen Euroopan maan läpi lähes 3000 kilometrin pituudellaan. Euroopan toiseksi pisin joki virtaa lännestä itään, ja se tukee monia erilaisia luontotyyppejä ja ekosysteemejä, jotka houkuttelevat miljoonia turisteja vuosittain.

Saksa

Main

Main Saksan pisin joki 524 kilometrin mitallaan. Joki alkaa Baijerin koillisosasta ja virtaa länteen kulkien mm. Frankfurtin, Offenbachin, Wertheimin ja Würzburgin läpi. Tällä poikkeuksellisen viehättävällä reitillä nautit kuvankauniista linnoista, kumpuilevista viinitarhoista sekä muista henkeäsalpaavista näkymistä. Risteily on myös oiva matka saksalaiseen kulinaristmiin; kuten Frankfurtin paikalliset biergarten-puistot, Würzburgin viinitarhat ja Nürnbergin perinteiset piparkakut.

Ranska

Mosel

Mosel on tunnettu erityisesti upeana viini-alueena. Joki alkaa Vogeesien vuoristosta Itä-Ranskasta ja se tunnetaan siellä nimellä “la Moselle”. Hidastempoinen ja kiemurteleva joki kulkee Luxemburgin halki ja päättää matkansa Saksaan, jossa sitä kutsutaan Moseliksi. Paikalla on pitkä historia viinin parissa – jo roomalaiset viljelivät viinitarhoja sen kukoistavilla rinteillä.

Saksa/Alankomaat

Rein

Roomalaisille Rein oli kaikkien jokien Isä. Tänäkin päivänä Rein on joki, joka inspiroi ja tekee vaikutuksen. Luoteeseen virtaavaa Saksan ja Alankomaiden kautta Pohjanmerelle kulkevaa jokea reunustavat upeat maisemat, keskiaikaiset linnat, modernit kaupungit ja viinitilat.

Sveitsi/Ranska

Rhone

Joki saa alkunsa Rhonen-jäätikön ulosvirtauksesta Valaisissa, Sveitsissä ja se jatkaa matkaansa Genevejärven läpi Ranskaan ennen kuin se virtaa aurinkoiselle Välimerelle. Joki on täynnä ikivanhaa mysteeriä ja charmia, ja se heijastaa kelttiläistä, roomalaista, kreikkalaista ja ranskalaisia vaikutteita. Reitillä pääset nauttimaan moitteetonta ranskalaista ruokaa, näkemään kauniita laventeliniittyjä sekä maistelemaan ainutlaatuisia viinejä.

Ranska

Seine

Seine on saanut nimensä latinalaisesta Sequanasta, joen jumalattaresta, ja se kiemurtelee pitkin Ranskan kauneimpia ja viehättävimpiä alueita. Joki on Pariisin ikoninen maamerkki ja onkin ranskalaisen kulttuurin keskeinen osa. Se kutsuu varrelleen romanttisille kävelyretkille ja rennoille päiväpiknikeille, ja onkin tunnettu useista elokuvista.

Itämeri

VIVA Cruisesin risteilyt kulkevat myös Itämerellä, erityisesti sen eteläisillä alueilla Saksassa ja Puolassa.

Euroopan joulutorit tutuksi jokiristeilyllä

Myös talvisin on mahdollista risteillä Euroopan joilla, ja se onkin suosittu ja kätevä tapa tutustua Keski-Euroopan tunnelmallisiin joulutoreihin!

Nauti Reinin, Moselin, Tonavan ja Rhônen talvisista jokimaisemista ja koe samalla Saksan, Ranskan, Itävallan, Slovakian ja Unkarin joulumarkkinoiden joulun taika. Nauti joulun tunnelmasta sekä lämmittävästä glögistä ja hehkuviinistä.

Joulutori Prahan vanhan kaupungin keskusaukiolla Tsekeissä
Joulutori-tunnelmaa Prahan vanhassa kaupungissa.

 

 

Muutama esimerkki Euroopan jokiristeilyistä

Katso lisää risteilyhakukoneesta