Erityis­matkustajat

Erityismatkustajat

Kuulovammaiset

Royal Caribbean International on pyrkinyt ottamaan käyttöönsä teknisiä ratkaisuja, joilla mahdollistetaan kuulovammaisten osallistuminen risteilyillemme. Voimme pyynnöstä tarjota myös viittomakielen tulkkausta.

Apuvälineet

Tarjoamme kuulovammaisten käyttöön tarkoitettuja apuvälineitä. Käytössä ovat TTY (tekstipuhelin) tai TDD (kuulovammaisten telekommunikaatiovaruste), Alertmaster ja strobovalo-hälytin. Oman hyttisi tekstipuhelin on yhteydessä vastaanottotiskin tekstipuhelimeen ja välittää sitä kautta kaikki toiveesi. Herätyskelloon on saatavilla väristin, joka voidaan asentaa joko patjan tai tyynyn alle. Alertmaster-hälyttimen valo kertoo ovikellon, puhelimen, herätyksen ja muut hälytykset.

  • Kaikkien yleisten tilojen ja hyttien puhelimissa on valonäyttö.
  • Voyager ja Freedom -luokan laivoilla on infrapunavalotoiminto sekä isoissa teattereissa ja Royal Promenadilla.
  • Kaikille amerikkalaista viittomakielijärjestelmää noudattaville on tarjolla viittomakielen tulkki.
  • Sekä hyteissä että kaikilla laivoilla on tekstitetyt TV-ohjelmat.
  • Kaikki Royal Caribbeanilla tehdyt videofilmit on tekstitetty.

Näkövammaiset

Meidän tavoitteemme on tehdä myös näkövammaisten tai sokeiden henkilöiden risteily niin mukavaksi ja miellyttäväksi kuin mahdollista. Kaikki hytit, ravintolat ja yleiset tilat on merkitty pistekirjoituksella, mikäli se on ollut mahdollista. Miehistömme ja muu henkilökuntamme on ohjeistettu tarjoamaan näkövammaisille apuaan niin nopeasti kuin mahdollista, ja kaikki risteilylaivaa koskeva informaatio on saatavilla myös pistekirjoituksella.

Menut on kirjoitettu sekä pistekirjoituksella että suurikokoisella tekstillä. Laivoilla on sallittua matkustaa opaskoiran kanssa, ja  niille on varattu asioimiseen omat kompostoivat hiekkalaatikkonsa. Kyltit on kirjoitettu pistekirjoituksella ja varusteltu symbolein, joita voi lukea sormenpäillä. Hissien painonapit on kirjoitettu pistekirjoituksella ja hisseissä on äänimerkit.
Päivittäiset risteilyreitit ovat saatavilla suurikirjaimisella tekstillä ja pistekirjoituksella ja laivaan voi käydä tutustumassa jo ennakkoon.

Muut toiveet

Vieraiden, jotka tarvitsevat lääketieteellisistä syistä dialyysihoitoa tai happea, tulisi olla yhteydessä sopiakseen, miten voimme laivalla tarjota heidän tarvitsemansa varustuksen.

Dialyysi

Risteilyvieraat, jotka vaativat säännöllistä peritonneaalista dialyysiä ovat tervetulleita kaikille Royal Caribbean International -laivoille. Sen sijaan Royal Caribbeanilla ei ole mahdollisuuksia hoitaa hemodialyysia tarvitsevia vieraita. Peritonneaalista dialyysiä käyttävät potilaat voivat ottaa mukaan tarvittavat laitteet tehdäkseen dialyysin ennen laivan lähtöpäivää, viimeistään kaksi tuntia ennen lähtöä.

Happikaasu

Kaiken tyyppiset happikaasut ovat sallittuja laivoilla. Ole ystävällinen ja kerro meille happikaasun määrä, tyyppi ja toimitusaika. Koska kaikilla laivoilla on mahdollista säilyttää happikaasua, voit ottaa osan tai kaikki happikaasusäiliösi mukaan hyttiin.

Odottavat äidit

Jos olet raskaana ja ylittänyt 24. raskausviikon risteilyn alkaessa, et voi osallistua risteilylle. Ennen 24. raskausviikkoa voit matkustaa laivoillamme, mutta sinun tulee esittää kirjallinen lääkärintodistus, joka todistaa sinun olevan riittävän terve matkustaaksesi.

Erityisruokavaliot

Huomioitavaa!

Jos terveydentilassasi on jotain muuta, yllä mainitsematonta huomioitavaa, ole ystävällinen ja ota meihin yhteyttä, jotta voimme parhaalla mahdollisella tavalla helpottaa matkaasi.

› Tietoa matkustajille joilla on terveysongelmia, liikunta- tai muu fyysinen rajoite (englanniksi)