VIVA Cruises

VIVA Cruises aloitti toimintansa talvella 2018. Premium-varustamo keskittyy jokiristeilyihin all-inclusive konseptilla huippukohteisiin Euroopassa. Viva Cruisesin taustalla on Scylla AG, tunnettu ja arvostettu sveitsiläinen varustamo. VIVA Cruisesin pääkonttori sijaitsee Saksan Düsseldorfissa ja sen laivastoon kuuluu 9 jokiristeilylaivaa (01/2023). Kaikki laivat seilaavat Sveitsin lipun alla. 

Nauti jokiristeilyjen rauhasta

“Nauti hetkestä” on VIVA Cruisesin motto, ja helppoa se onkin VIVAn hyvin varustelluilla jokiristeilylaivoilla Euroopan jokiverkoston upeiden maisemien ja historiallisten kaupunkien ja kylien lipuessa ohi. Nautit risteilyllä kohteiden lisäksi niin hyvästä palvelusta, hyvin varustellusta, mukavasta ja tilavasta hytistä kuin herkullisista, korkealaatuisista aterioista. Ensiluokkaista laatua kohtuulliseen hintaan. 

Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden eteen VIVA Cruisesilla tehdään paljon, se näkyy laivoilla usein eri tavoin, mm. henkilökohtaisina täytettävinä vesipulloina ja aurinkopaneeleina. 

VIVA Cruisesin nuorelle ja kilpailukykyiselle tiimille on sydämen asia toteuttaa unelmiesi risteilyloma odotustesi mukaan. Laivan kielinä toimivat saksa ja englanti.

Laivan harkittu sisustus korkealaatuisine yksityiskohtineen luo mukavaa tunnelmaa kuten myös risteilyn kohokohta – laivan miehistö! Ystävällinen ja ammattitaitoinen henkilökunta, joka tekee aina pikkaisen enemmän sinun ja lomasi eteen. Tulet muistelemaan jokiristeilyäsi hymyssä suin.

VIVA Tiaran baari- ja loungealuetta
Laivan lounge on tilava, tyylikäs ja mukava.

Ruokailut ja pukeutuminen

Ruokailu VIVA Cruisesin laivoilla on todellinen ilo! Täysihoito laivoilla sisältyy risteilyn hintaan kaikkine juomineen, mukaan lukien alkoholijuomat. Ruokailuiden kellonajat saattavat vaihdella hiukan satamapysähdysten mukaan.

Laivalla pukeudutaan mukavasti! Miehillä kauluspaita (pikkutakilla tai ilman) riittää mainiosti illalliselle, varsinaista pukukoodia VIVA Cruisesilla ei ole. Toki iltoja ja tanssilattiaa varten voi halutessaan pukeutua juhlavastikin. 

Juomavalikoimiin kuuluu koko päivän korkealaatuiset virvoitusjuomat, mehut, erilaiset kahvit, tee, kaakao sekä myös aperitiivit, kuohuviini ja samppanja, viinit, oluet, cocktailit, väkevä alkoholi ja liköörit.

Buffet-aamiainen sisältää laajan valikoiman niin suolaisia kuin makeitakin aamiaisannoksia. Lisäksi aamiaismenusta voit valita useita erilaisia munakkaita ja vastaavia tarjoiltuna pöytään.

Pääruokasali VIVA Tiara -laivalla
Laivan pääruokasali on tilava ja tunnelmallinen.

Useamman ruokalajin lounas ja illallinen tarjoillaan pöytiin päivittäin vaihtuvin menuin. Usein tarjolla on risteilyalueen erikoisuuksia, paikallisia viinejä ja juustoja. Valittavana on yleensä liha-, kala- ja kasvisvaihtoehdot, muista ruokavalioista voi ilmoittaa jo varauksen yhteydessä.

Lisäksi kerran risteilyn aikana tarjoillaan High Tea, brittiläistyylinen teetarjoilu pikkusuolaisine naposteltavineen ja herkullisine leivonnaisineen.

Ensimmäisenä iltana kutsuu kapteeni Welcome cocktail-vastaanotolle ennen illallista ja viimeisenä iltana nautitaan Farewell- gaalaillallinen.

Päivittäin täydennettävä minibaari hytissä sisältyy myös risteilyn hintaan, kerro mieltymyksesi hyttiemännälle tai -isännälle.

VIVA's Bistro -erikoisravintola
Bistro-erikoisravintola on maksuton, mutta vaatii varauksen etukäteen.

Risteilyalueet

VIVA Cruisesin risteilyalueisiin kuuluvat mm. Saksa, Ranska, Belgia, Alankomaat, Slovakia, Unkari ja Serbia ja mm. seuraavat Euroopan suuret joet: Tonava, Main, Rein, Rhone ja Seine. 

VIVA Cruises risteilee yhtenä harvoista varustamoista läpi vuoden, joten talvinen risteily tutustuen Saksan joulutoreihin tai vaikkapa iloinen uudenvuoden risteily on mainio vaihtoehto katkaista arki! Lisäksi valikoimiin kuuluu erilaisia teemaristeilyitä.

Retket

Risteilyiden retkitarjonta on monipuolinen, vaikkei niin laaja kuin valtameriristeilyillä. Kohteen mukaan tarjolla on valikoima kävellen tehtäviä opastuksia, bussiretkiä lähiseuduille ja alueen historialliseen ja merkittäviin kohteisiin. Retkien hintataso on n.20 eurosta ylöspäin, yleisesti ottaen varsin kohtuullinen. Kaikkia opastuksia ei järjestetä englanninkielisinä, mikä kannattaa ottaa huomioon retkeä varattaessa.

Laivalta on saatavissa ilmaiseksi käyttöön polkupyöriä, kysy vastaanotosta hyvissä ajoin! Pyöräily on mainio tapa tutustua kaupunkeihin ja kyliin risteilyn aikana. 

Jokaisesta hytistä löytyy myös ääniopastuslaitteet varustettuna useammalla kielellä kuulokkeineen kahdelle, jonka avulla voit tutustua ominpäin vierailtavan sataman nähtävyyksiin ja historiaan.

Aurinkokansi

Aurinkokannella on mukavia istuinryhmiä, aurinkovuoteita ja -varjoja joissa mukava seurustella tai vaan levätä. Mikä sen rentouttavampaa kuin vain katsella ohi lipuvia jokimaisemia, vaikka aamun sarastaessa tai auringon laskiessa. Laivasta riippuen voi aurinkokannella sijaita myös poreallas ja puttauspaikka golfin ystäville. Tupakointi on sallittu vain laivan ulkotiloissa ja aurinkokannellakin vain tietyssä sen osassa. Tarjoilu toimii baarista myös aurinkokannelle.

Laivan aurinkokannelta seuraa mukavasti maisemia.
VIVA Tiaran aurinkokannella on hauska seurata ohi lipuvia maisemia.