13.8.2020

Royal Caribbean päivittää matkustajien turvallisuus­harjoituksen siirtymällä elektroniseen versioon

Royal Caribbean aloitti suunnittelemaan syksyllä 2019 uudenlaista turvallisuusharjoitusta ja julkisti eMuster 2.0 -innovaationsa, jonka myötä risteilyvieraat voivat osallistua turvallisuusharjoitukseen omatoimisesti mobiililaitteidensa kautta sen sijaan, että he joutuisivat lomansa alkuun seisomaan epämukavasti jonossa tai muuten odottelemaan kokoontumisasemilla.

Tämän perustavanlaatuisen muutoksen myötä herää luonnollisesti kysymyksiä siitä, kuinka kaikki käytännössä toimii. Tässä on vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin, joita asiakkaat ovat kysyneet sitten julkistuksen.

Mitä eroa eMuster 2.0 -turvallisuusharjoituksella on vanhaan verrattuna?

Perinteisessä turvallisuusharjoituksessa risteilyvieraiden tulee ilmoittautua kokoontumisasemalleen ja odottaa harjoituksen päättymistä isossa ihmisjoukossa.

eMuster 2.0, siellä risteilyvieraat:

  • voivat suorittaa turvallisuusharjoituksen tehokkaasti ja kätevästi, ja saavat informaation henkilökohtaisiin mobiililaitteisiinsa tai hytin interaktiivisen TV:n kautta. 
  • voivat joustavasti suorittaa turvallisuusharjoituksensa silloin kun se parhaiten sopii, harjoitus tulee suorittaa 4 tunnin määräajan puitteissa ennen laivan lähtöä.

Kuinka eMuster 2.0 toimii?

Harjoitus koostuu neljästä vaiheesta:

  • Tutustu turvallisuusinformaatioon mobiilisovelluksessa tai hytin interaktiivisen TV:n kautta ja vahvista suoritus.
  • Vieraile ilmoitetulla kokoontumisasemalla ja skannaa itsesi hytin avaimella.
  • Kokoontumisasemalla laivan henkilökunta vahvistaa, että turvallisuusharjoitus on suoritettu ja henkilökunta voi vastata mahdollisiin lisäkysymyksiin.
  • Kuuntele hätäsignaali mobiilisovelluksella tai hytin interaktiivisen TV:n kautta, ja kun kapteeni demonstroi signaalin ennen laivan lähtöä.

Et tarvitse maksullista WIFI:ä käyttääksesi mobiilisovellusta. Mobiilisovellus toimii laivan WIFI:n kautta ilman internet-pakettia.

Mitä jos minulla ei ole mobiililaitetta?

Et tarvitse mobiililaitetta, voit suorittaa turvallisuusharjoituksen käyttäen hytin interaktiivista TV:tä.

Saako Royal Caribbean tietää, jos risteilyvieraat eivät ole suorittaneet turvallisuusharjoitusta?

  • Sekä mobiilisovellus että hytin interaktiivinen-TV ovat integroitu laivan järjestelmiin, jotka monitoroivat turvallisuusharjoituksen suorittamista.
  • Jos risteilyvieras ei suorita pakollista turvallisuusharjoitusta, häneen otetaan yhteyttä laivan miehistön toimesta, ja pyydetään suorittamaan turvallisuusharjoitus. Jos risteilyvieras ei noudata ohjeita, pyytää miehistö häntä poistumaan laivalta.

Tuleeko lasten suorittaa eMuster 2.0?

Kyllä, kaikenikäisten lasten tulee suorittaa turvallisuusharjoitus aikuisten kanssa ja avustuksella varmistaaksemme kaikkien matkustajien turvallisuus ja hyvinvointi.

Onko eMuster 2.0 suorittamiseen useita aikoja vai tuleeko kaikkien suorittaa harjoitus samaan aikaan?

  • Risteilyvieraat voivat tutustua informaatioon omalla ajallaan saavuttuaan laivalle ja viimeistään ennen laivan lähtöä, näin voidaan välttää isojen ihmisjoukkojen kokoontuminen.
  • Turvallisuusharjoituksessa kaikilla on neljän tunnin määräaika suorittaa harjoituksen 4 vaihetta mobiilisovelluksen tai hytin interaktiivisen TV:n kautta.

Tuleeko eMuster 2.0 olemaan kaikilla Royal Caribbeanin laivoilla?

eMuster 2.0 tulee olemaan käytössä kaikilla Royal Caribbean Internationalin laivoilla.

eMuster 2.0 tulee myös olemaan käytössä myös sisarvarustamoilla Celebrity Cruisesilla ja Azamaran laivoilla, poislukien Celebrity Cruisesin Galapagos -laivat (Celebrity Flora, Celebrity Expedition ja Celebrity Exploration).

Kun risteilyvieraat suuntaavat omalle kokoontumisasemalleen, he voivat käyttää hissiä. Kuinka varmistatte, että he löytävät turvallisesti kokoontumisasemalleen mahdollisessa hätätilanteessa?

Royal Caribbeanin mobiilisovelluksessa on dynaaminen kävelykartta, joka ohjaa risteilyvieraat oikealle kokoontumisasemalle käyttäen turvallisia reittejä.

Kuinka tiedän milloin voin suorittaa eMuster 2.0 -turvallisuusharjoituksen saavuttuani laivalle?

Risteilyvieraat saavat ilmoituksen/muistutuksen henkilökunnalta ja sähköisesti varmistaakseen, että he suorittavat turvallisuusharjoituksen määräajan puitteissa.

Risteileminen on taas hieman mukavampaa ja turvallisempaa. eMuster 2.0 on suunnitteilla lanseerattavaksi kaikille laivoille kevään 2021 aikana.