27.1.2018

Karibian risteilyjen kohdesatama esittelyssä – hyvää tekevä Labadee Haitissa

Haiti risteilyn kohdemaana saattaa tuntua monelle varsin eksoottiselta ajatukselta mutta pelko pois! Labadee on Haitin pohjoisrannikolla sijaitseva Royal Caribbeanin vuoteen 2050 saakka vuokraama ihastuttavan kaunis niemenkärki joka on erotettu täysin omaksi ”rantalomakyläksi” vain Royal Caribbeanin ja Celebrity Cruisesin risteilyvieraille. Lähtökohtaisesti tämä saattaa kuulostaa erikoiselta järjestelyltä mutta koska Haiti ei valitettavasti ole vielä tarpeeksi kehittynyt kohde risteilyaluksille matkustajineen – on tämä ainoa tapa tuoda turisteja saarelle ja näin myös auttaa Haitin kehittyvää taloutta.

Royal Caribbeanin ja Haitin yhteistyö

Royal Caribbean on suurin Haitin turismia tukeva yksittäinen taho ja ollut sitä jo vuodesta 1986. Labadeen alue työllistää noin 300 paikallista asukasta ja 200 paikallisia taiteilijaa antaen heille mahdollisuuden myydä teoksiaan Labadeen käsityöläismarkkinoilla.

Labadeen käsityöläismarkkinat

Haiti saa varustamolta lisäksi jokaisesta laivavierailusta $12 USD per turisti satamamaksuissa. Näillä tuloilla pystytään rakentamaan kouluja, sairaaloita ja vastaavaa infrastruktuuria parantaen paikallisten asukkaiden elinoloja.

Labadeella omaa rauhaa ja vauhdikkaita aktiviteettejä

Päivä Labadeella kuluu leppoisasti rannalla turkoosista merestä nauttien tai vaikkapa riippukeinussa löhöten ja frozen-drinkkejä siemaillen. Kaikki ruoka ja juomat tuodaan kohteeseen laivalta ja näin varmistutaan elintarvikkeiden laadusta ja turvallisuudesta. Labadee on ainoa maakohde (Cococayn ohella) jossa laivan hyttiavain käy juomaostoksia tehdessä! Maksuton rantalounas-buffet tarjoillaan rannan ravintola-alueella. Liikkuminen alueella sujuu kätevästi ilmaisilla sukkulakuljetuksilla. Se onkin kätevää, mikäli hieman pidempien matkojen käveleminen tuntuu raskaalta Karibian auringon alla.

Kun kaipaat lisää vauhtia päivääsi on käytössäsi maailman pisin veden päällä kulkeva köysirata – Dragon’s Breath Zipline ja kelkkavuoristorata Dragon’s Tail jossa jokainen saa itse toimia omana jarrumiehenään, näin meno on juuri niin vauhdikasta kuin sen uskallat päästää.

Lapsille ja lastenmielisille, vesileikeistä pitäville, on käytössä Dragon’s Splash vesiliukumäki sekä vesitrampoliineja ja pehmeitä vesikiipeilyvälineitä mahtavalla lapsiystävällisellä rannalla.

Labadeella on paljon hauskoja aktiviteetteja

Tarjolla on myös parasailingia eli vetovarjoilua sekä ohjattuja snorkkelointiretkiä, pikaveneajeluita ja paljon muuta! Osa aktiviteeteistä on maksullisia ja varattavissa ennakkoon ja laivalta tai varustamon nettisivulta.

Oma mökki päiväksi

Sviittiasiakkaiden on mahdollista vuokrata päiväksi oma Cabana. Saarella on yhteensä 20 Cabanaa varattavissa joihin mahtuu mukavasti 4–5 henkeä, suurin osa on heti rannan tuntumassa tai jopa veden päällä mutta muutamia on myös vuoren rinteellä (ns. Hilltop Cabanas) täysin omassa yksityisyydessä. Voit siis viettää päivän minimökkiloman keskellä viidakkoa tai upean meren äärellä!

Voit vuokrata päiväksi oman kabanan

Niemen kärjessä sijaitsevaa laituria pidennettiin taannoin ja nyt siihen pystyy kiinnittäytymään jopa Oasis-kokoluokan laivat. Käytännössä voit kävellä suoraan laivasta hiekkarannalle.

Täydellisestä rantapäivästä Labadeella pääset nauttimaan suurimmalla osalla itäisen– ja läntisen-Karibian risteilyistä.

Tutustu tarkemmin Karibian risteilyihin

Löydä unelmiesi risteily hakukoneellamme