19.8.2023

Icon of the Seas – Turussa rakennetaan merten suurinta viihdekeskusta

Kesäkuussa 2021 saimme ilouutisena kuulla että Royal Caribbeanin uuden Icon-luokan laivat rakennettaisiin Suomessa, Meyer Turun telakalla. Nyt kun laivan rakennusurakka on jo loppupuolella, pääsimme tutustumaan siihen telakalle paikanpäälle. Suomessa on pitkät laivanrakentamisen perinteet ja korkea ammattitaito, ja useat Royal Caribbeanin aiemmista Vision-, Voyager-, Freedom- ja Oasis-luokan laivoista on myös rakennettu Suomessa. 

Icon of the Seas on merten jättimäinen viihdekeskus ja valmistuessaan maailman suurin risteilylaiva. Laivan 19 matkustajakanteen ja 250 800 bruttorekisteritonniin mahtuu paljon ravintoloita, viihdettä ja aktiviteetteja. Laivan maksimi matkustajakapasiteetti on 7 600 matkustajaa, joista pitää huolen 2 350 hengen miehistö. Tässä katsauksemme laivasta elokuussa 2023.

Icon of the Seas Meyer Turun telakalla

Icon of the Seas valmistuu vauhdilla

Laiva on tätä kirjoittaessa noin 90 % valmis. Sisään astuttaessa huomaa, että urakkaa on vielä jäljellä – seinät ovat pystyssä, mutta sisustukset pitkälti puuttuvat. Lattiassa on reikiä ja katosta roikkuu kaapeleita. Esteettiset ja kosmeettiset työt tehdään vasta rakentamisen lopuksi, ja nekin pinnat jotka ovat jo valmiina, on paketoitu suojamuoveihin naarmujen ja kulumisen välttämiseksi. 

Ylimmältä kannelta näkee kauas
Central Park on vasta muotoutumassa, vasemmalla näkyy havainnekuva valmiista näkymästä.
Avaralle uima-allaskannelle tulee useita altaita

Kuusi erilaista naapurustoa

Suuressa laivassa on valtavasti erilaisia alueita ja kokonaisuutta voi olla hieman hankala hahmottaa. Royal Caribbean on keksinyt konseptoida ja teemoittaa suurten laivojen erilaiset alueet naapurustoiksi (englanniksi neighborhood). Naapurustoja on Icon of the Seasilla kuusi erilaista, ja jokaisella on oma tyylinsä ja tarkoituksensa.

Thrill Island

Thrill Island -naapurusto on vauhdinnälkäisten ja hurjapäiden suosikkialue pullollaan hauskoja aktiviteetteja, kuten vesiliukumäkiä, surffisimulaattori, Crown’s Edge “lankkukävely” sekä paljon muuta! Alueen vesipuistoa kutsutaan Category 6 nimellä ja se sisältää kuusi erilaista ja toinen toistaan vauhdikkaampaa vesiliukumäkeä. Kaikki vesiliukumäet sisältyvät risteilyn hintaan ja ovat avoinna aamu yhdeksästä ilta kymmeneen.

 • Frightening Bolt: korkein tiputtava-vesiliukumäki merillä (14 metriä korkea, 86 metriä pitkä)
 • Pressure Drop: ensimmäinen avoin vapaan pudotuksen vesiliukumäki merillä (jyrkin kulma 66 astetta, pituus 33 metriä )
 • Storm Chasers: ensimmäinen kumipatjoilla laskettava kilpavesiliukumäki merillä (kumpikin rata 132 metriä pitk
 • Hurricane Hunter & Storm Surge: ensimmäiset kumilautoilla laskettavat kokoperheen vesiliukumäki merellä (130 metriä ja 120 metriä pituutta)
Vesiliukumäet näyttivät vieraillessa vielä tältä
Thrill Island -naapuruston Category 6 -vesipuistoa
Kuvan etualalla FlowRider -surffisimulaattori

Chill Island

Chill Island -naapurustossa keho ja mieli lepäävät. Chill Island on laivan keskiosassa kansilla 15–17 sijaitseva uima-allasalue, jossa on useita altaita joka makuun. Yhteensä jopa 62 % enemmän vesipinta-alaa kuin millään toisella Royal Caribbeanin laivalla!

 • Royal Bay Pool: laivan pääuima-allas joka on myös suurin millään laivalla (tilavuus 15 142 m2)
 • The Cove Pool: infinity-tyyppinen uima-allas huikeilla näkymillä suoraan merelle
 • Cloud 17: aikuisten oma rauhallinen alue jossa uima-allas, poreallas ja baari
 • Swim & Tonic: uima-altaassa on baari, voit näin ostaa juomia nousematta altaasta!
Chill Islandissa on monipuolisesti erilaisia uima-altaita.
Royal Bay Pool – kaikkien aikojen suurin uima-allas risteilylaivalla!
Cloud 17 -uima-allasalue vain yli 16 vuotiaille

Surfside

Laivan takaosassa sijaitseva Surfside-naapurusto on suunniteltu erityisesti lapsiperheiden tarpeita ja loman helppoutta ajatellen. Alue on värikkäästi koristeltu ja täynnä hauskaa puuhasteltavaa; kolme erilaista kahluu- ja loiskutteluallasta ja vesileikkipaikkaa, karuselli, The Lemon Post -ravintola, josta saa mocktaileja lapsille ja cocktaileja aikuisille. Ravintoloita on alueella kolme; Surfside Eatery buffet-ravintola, Pier 7 -brunssipaikka sekä kätevä Surfside Bites take-out -ravintola.

Surfsidessa on monipuolisesti palveluita helpottamaan lapsiperheiden lomailua.
SurfSiden lasten vesileikkipaikkoja.

The Hideaway

Kun kaipaat rantaklubien rentoa tunnelmaa on The Hideaway oikea paikka. Alueen keskiössä on ilmassa “leijuva” infinity-allas, jonka ympärillä on terasseja useassa tasossa sekä baari ja kaksi poreallasta. 

Hideaway Poolista on täydellistä ihailla auringonlaskuja!

Central Park

Central Park -naapurusto on laivan vihreä keidas. Alueelle istutetaan runsaasti aitoja puita ja kasveja. Täällä voit nauttia samppanja-baarin tunnelmasta, jazz-musiikkiesityksistä ja alueelta löytyy myös useita erikoisravintoloita, kuten uusi Izumi in the Park -sushitakeaway! Central Park on tuttu jo Oasis-luokan laivoilta, mutta Icon of the Seasille se on suunniteltu täysin uusiksi.  

Central Park on kaunis ja romanttinen iltavalaistuksessa.
Trellis Barissa on mukavaa nauttia vaikkapa aperitiivit ennen illallista.
Izumi in the Parkista nappaat kätevästi sushit, bento boxit ja muut Japanin herkut take awayna.

AquaDome

Laivan keulassa sijaitsee sykähdyttävä AquaDome -alue. Alueen etupuolelta on mukava katsella maisemia 600 lasipaneelista rakentuvan kupolin sisältä, täältä nimittäin näet huikeat 220 astetta merelle menosuuntaan! Oasis-laivoilta tuttu AquaTheater on siirretty AquaDomeen ja uudistettu kaikinpuolin. Esityksissä on mm. vauhdikasta akrobatiaa ja uimahyppyjä, ja huippuunsa hiottua esitystekniikkaa, kuten neljä “robottikättä”, seitsemän “hissiä”, vesiputous katosta sekä videoprojisointeja.

Tältä AquaDomessa näyttää nyt …
… ja tältä AquaDome tulee näyttämään valmiina.
AquaDomen The Overlook -alueen lasikupolia.
Tältä The Overlook -lounge tulee näyttämään valmiina.

Royal Promenade

Edellisiltä laivoilta tuttu Royal Promenade kävelykatu/keskusalue on mietitty alusta lähtien uusiksi. Alueelle on keskitetty jopa 15 ravintolaa ja baaria, sekä maagisen vaikuttava, suuri tilataideteos The Pearl joka rakentuu 3000 liikkuvasta osasta. Royal Promenadella on käytetty paljon lasia materiaalina ulkoseinissä mahdollistaen näin mahdollisimman paljon luonnonvaloa sisälle. Alueen läheisyydessä on mm. Absolute Zero -jäähalli, Dueling Pianos eli kilpailevat pianot -musiikkibaari, Music Hall -konserttisali, The Attic -komediaklubi, Escape Room -pakohuonepeli, Playmakers-sporttibaari, Casino Royale, Royal Theater -teatteri, pääruokasali, useita erilaisia kauppoja sekä paljon muita aktiviteetteja ja viihdettä.

Royal Promenadella riittää vielä tekemistä
Yksi monista Royal Promenadelle tulevista ravintoloista ja baareista on ikisuosikki – Schooner Bar!
The Pearl Café ja pieni teaser The Pearl -tilataideteoksesta.

Suite Neighborhood

Sviittiasiakkaiden oma Suite Neighborhood -alue tarjoaa tilaa ja rauhaa. Aurinkokansi on kannella 18, jossa on myös uima-allas sekä kaksi poreallasta ja baari. Alueella on myös sviittiasiakkaiden oma Coastal Kitchen -ravintola aamiaiselle, lounaalle ja illalliselle sekä välimerellinen The Grove -ulkoilmaravintola.

Coastal Kitchen on sviittiasiakkaiden oma ravintola.
Suite Neighborhoodin aurinkokantta.

Hyttejä kaikkiin tarpeisiin

Matkustitpa perheenä, pariskuntana tai yksinkin, löytyy laivalta varmasti jokaiselle sopiva hytti. Laivalla on jopa 28 erilaista hyttityyppiä, joista mainittakoon erikseen ns. Infinity Balcony -hytit, joissa hytin ulkoseinä on kokonaan lasia ja puoliksi avattavissa tai vaikkapa hauska ja valtaisa 165 m2 Ultimate Family Townhouse kolmella parvekkeella ja lystikkäällä sisustuksella on varmasti lapsiperheiden suosiossa. Kaksikerroksisessa hytissä on sisällä mm. oma liukumäki!

Ultimate Family Suite -sviitistä pääset omia portaita pitkin suoraan lasten suosikkileikkipaikoille
Infinity Balcony -hyteissä parveke avautuu suoraan hyttiin.

Tutustu Icon of the Seasin hytteihin ›

Mistä olemme erityisen innoissamme

 • liukuportaat kannelta kaksi suoraan promenadelle kannelle viisi – ei enää odottelemista hissiaulassa kun palaat maista laivalle
 • merten suurin uima-allas, sekä infinity uima-altaat
 • Thrill Islandin kuusi vauhdikasta vesiliukumäkeä
 • näyttävä The Pearl -tilataideteos, tästä näimme jo esimakua – mutta valokuvia ei ollut lupaa ottaa…
 • uuden AquaDome-teatterin showt
 • aikuisten rauhallinen Cloud 17 -uima-allas
 • uusi älykkäämpi hissijärjestelmä lyhentää jonoja ja ruuhkia
 • epäsymmetrinen arkkitehtuuri sisätiloissa näyttää kiinnostavalta
 • kaikki sushin ystävät varmasti ovat innoissaan Izumi in the Park -take-away ravintolasta
 • uusi erikoisravintola: The Empire Supper Club on show & dinner -tyyppinen fine-dining ravintola

Tässä oli vasta pienen pieni katsaus laivaan joka on varsinainen runsaudensarvi. Palveluita ja ravintoloita on monipuolisesti ja valtavasti. Olemme erittäin innoissamme Icon of the Seasista ja tästä on selvästi tulossa Royal Caribbeanin parasta antia!

Icon of the Seas valmistuu loppuvuodesta 2023 ja aloittaa risteilyt Karibialla 27.1.2024, kotisatamanaan Miami. Icon-luokkaan on tulossa ainakin kaksi laivaa vielä lisää, jotka myöskin rakennetaan Meyer Turun telakalla.

Kurkkaa videolta Facebookista miltä laivalla näytti elokuun puolivälissä ›

Kaikki Icon of the Seasin risteilyt hakukoneessamme ›