Icon of the Seas

Icon -laivaluokka

Icon of the Seas

Ennennäkemättömän suuri ja monipuolinen Icon of the Seas teki neitsytmatkansa Miamista Karibialle tammikuussa 2024. Suomessa Meyer Turun -telakalla rakennettu laiva on herättänyt valtaisaa kiinnostusta niin mediassa kuin asiakkaissakin.

Laivalla on pituutta 365 metriä, leveyttä 48,5 metriä sekä korkeutta noin 70 metriä, eli kutakuinkin Stadionin tornin verran. Jos vertaat Icon-luokan laivaa Oasis-luokan laivaan vierekkäin, näyttävät Oasis-luokan laivat vain keskikokoisilta näiden uusien jättiläisten rinnalla.

Icon of the Seasin silmiinpistävin uutuus on varmastikin laivan takaosan suuri vesipuisto, johon kuuluu jopa kuusi erilaista vesiliukumäkeä, enemmän kuin millään toisella laivalla! Icon of the Seasin suuri määrä aktiviteetteja, viihdettä, ravintoloita ja baareja pitää huolen siitä että jokaiselle on mukavaa ajanvietettä tarjolla.

Icon of the Seasin hytit

Useat laivan hyteistä on suunniteltu erityisesti lapsiperheiden tarpeita ajatellen ja moniin hyteistä voidaan näin majoittaa myös 3. tai 4. matkustaja. Tervetulleena uudistuksena on säilytystilan määrää hytissä hieman kasvatettu, kuten myös suihkukopin kokoa. Laivalla on hyttejä 28 eri kategoriassa yhteensä 2805, joista yli 70% on parveke. Matkustajia laivalle voidaan ottaa enintään 5610 tai jopa 7600, mikäli hyttien lisämatkustajapaikat ovat käytössä.

Hyttijakauma on seuraavanlainen: 179 sviittiä, 1815 parvekehyttiä, 276 ikkunahyttiä merinäköalalla sekä 535 sisähyttiä. Parvekehyteissä on vaihtoehtoina ns. infinite- sekä perinteisiä liukuovellisia parvekehyttejä. Sisähyteissä on useita ikkunallisia vaihtoehtoja niin, että ikkunan näkymä on kävelykadulle ja näin hytti lasketaan sisähytiksi.

Esteettömiä hyttejä on kymmenessä eri kategoriassa. Laivalla ei ole lainkaan yhden hengen hyttejä, vaan yksin matkustavan tulee varata itselleen kahden hengen hytti.

Icon of the Seas ylhäältä
Icon of the Seas ylhäältäpäin nähtynä

Uudet naapurustot

Suuri laiva on helppo hahmottaa jaettuna pienempiin alueisiin ja Royal Caribbean kutsuu niitä naapurustoiksi (neighborhood). Jo Oasis-luokan laivoilta tuttu naapurusto-konsepti on viety Icon-luokassa pidemmälle ja jaettu teemoittain kahdeksaan erilaiseen:

  • AquaDome. Laivan keulan AquaDome-kupoli kätkee sisäänsä monipuolisen vesishow-teatterin, sekä useita ravintoloita, loungeja ja baareja.
  • Chill Island. Kolmelle ulkokannelle levittäytyvä naapurusto tarjoaa useita uima-altaita ja baareja nautiskella ulkoilmasta rauhallisissa puitteissa.
  • Thrill Island. Merten ensimmäinen todellinen vesipuisto, Category 6, pitää sisällään kuusi toinen toistaan vauhdikkaampaa vesiliukumäkeä. Muita Thrill Islandin vetonauloja ovat Crown's Edge "lankku-kävely", surffisimulaattori sekä rauhallisempaan makuun urheilukenttä, kiipeilyseinä sekä minigolf-rata.
  • The Hideaway. Tämä alue tarjoaa rantaklubien tunnelmaa aikuiseen makuun.
  • Surfside. Lapsiperheiden tarpeet on huomioitu tällä alueella täydellisesti. Alueella on mm. lasten oma vesipuisto polskuttelualtaineen sekä kattava valikoima erilaisia ravintoloita joista lapset varmasti löytävät omat suosikkejaan.
  • Royal Promenade. Legendaarinen promenade-kävelykatu laivan keskellä on uudistunut ja saanut suuret ikkunat. Näin promenadellakin voidaan nauttia merimaisemista ja luonnonvalosta. Promenadella on useita ravintoloita ja baareja sekä luisteluareena ja näyttävä The Pearl -installaatio.
  • Central Park. Monien suosikkinaapurusto joka herää eloon varsinkin iltaisin kun tunnelmavalot syttyvät ja ihmisten kerääntyessä terasseille nautiskelemaan ravintoloiden antimista.
  • The Suite Neighborhood. Sviittiasiakkaiden omassa naapurustossa on oma lounas- ja illallisravintola, aurinkokansi kahdessa tasossa, uima-allas sekä baareja.

Rakennettu

Suomi (Turku) 2024

Uudistettu

-

Rekisteröity

Bahama

Pituus

365 m

Leveys

48,5 m

Syväys

12,6 m

Hyttejä

2 805

Hissejä

22

Matkustaja­kansia

18

Matkustajia (dbl occ)

5 610

Matkustajia (max)

7 600

Henkilö­kuntaa

2 350

Matkanopeus

23 solmua

Brutto­rekisteri­tonnia

250 800

Aktiviteetit

The Hideaway

Rantaklubien inspiroima The Hideaway nostaa tunnelmasi uusiin korkeuksiin! Nauti DJn soittamassa musiikista, Infinity-altaasta sekä upeista maisemista. Ehkäpä laivan paras paikka katsoa auringonlaskuja. Tänne eivät lapset pääse, alue on vain täysi-ikäisille.

Thrill Island

Thrill Islandin aktiviteetit nostaa sykkeet! Useat vesiliukumäet, kiipeilyseinä sekä rauhallisempana aktiviteettina hauska minigolf.

Swim & Tonic

Rentoudu altaalla DJn soittaessa tunnelmaan sopivia rytmejä. Altaan yhteydessä on Lime & Coconut -baari. Tämä allas-alue on vain aikuisille.

The Grove

Tyylikäs uima-allasalue vain sviitti-asiakkaiden käytössä.

Surfside

Surfside on koko perheelle sopiva naapurusto, jossa on useita ruokapaikkoja, pelihalli sekä mukavia aktiviteettejä erityisesti perheen nuorimmille.

Category 6

Category 6 on kuuden ennätyksiä rikkovan vesiliukumäen vesipuistoalue.

Hideaway Pool

Nauti uima-allasalueen tunnelmasta DJn musiikin rytmittäessä auringonottoa. Merten ensimmäinen roikkuva infinity-uima-allas!

Cloud 17

Aikuisten oma uima-allasalue. Rauhoitu täällä reippaan päivän jälkeen. Altaan vieressä on Lime & Coconut -baari.

Chill Island

Kolmelle ulkokannelle levittäytyvä naapurusto tarjoaa useita uima-altaita ja baareja nautiskella aurinkoisesta päivästä rauhallisissa puitteissa.

Crowns Edge

Kävele lankkua 50 metrin korkeudessa – ja varaudu yllätykseen! Ei korkeanpaikankammoisille.

Royal Bay Pool

Täällä on aina tilaa! Merten suurimmassa uima-altaassa on yli 150000 litraa vettä.

The Cove Pool

Rauhallinen infinity-allas huikealla näköalalla merelle.

Waters Edge

Täällä viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Surfside Water's Edge on uima-allasalue koko perheelle.

Viihde

Absolute Zero

Koe upeat jääshow-esitykset tällä laivaston suurimmalla jääareenalla.

Aqua Dome

Ennennäkemätön show-tila jossa maailmanluokan esiintyjät tekevät hengästyttävän hienoja stunttejaan.

Starburst

Vauhdikas jääshow joka herättää sinut pohtimaan universumin mysteerejä.

The Wizard of Oz

Seuraa keltaista tiilitietä Emerald Cityyn suosikkihahmojen kanssa – Dorothy, Variksenpelätin, Tinamies, pelokas Leijona ja Toto. Rakastettu Broadway-musikaali nyt kaikkien aikojen edistyksellisimpänä versiona.

Aqua Action!

Futuristista teknologiaa ja äärimmäisiä akrobaattisia stuntteja yhdistelevä ennennäkemättömän vauhdikas show.

Pirates vs Mermaids

Kumpi voittaa, merirosvot vai merenneidot? Vauhdikas akrobatiaa ja vesitemppuja yhdistelevä vesishow koko perheelle.

Once upon a time

Satumainen Once Upon a Time -musikaali upeilla lavasteilla. Hyppää mukaan fantasiamaailman suosikkitarinoihin.

Showband! Live. Music. Now.

Merten suurin orkisteri (16 jäsentä!) soittaa suosittuja kappaleita upeiden visuaalien tahdittamana.

Laivan maksuttomat ravintolat

Pearl Cafe

The Pearl Cafe tarjoaa mm. maukkaita salaatteja ja lämpimiä panineja ja leivonnaisia. Koko seinän kokoiset ikkunat antavat upeat maisemat rauhalliselle välipalahetkellesi.

Sorrento's Pizza

Pizzaa klassiseen italialaiseen tyyliin, klassikoita sekä päivittäisiä erikoisuuksia.

Park Café

Tuoreita salaatteja, paninia, pannukakkuja ja paljon muuta. Täältä voit noutaa välipaloja piknikille tai hytissä nautittavaksi.

Coastal Kitchen

Tämä ravintola on ainoastaan svitteissä matkustaville vieraillemme. Coastal Kitchen yhdistää Kalifornian jännittävät ruokaperinteet klassisiin Välimerellisiin ruokiin.

El Loco Fresh

Raikkaita Meksikolaisia klassikoita kuten burritoja, tacoja sekä mausteiset salsat ja molet. Sisältyy risteilyn hintaan. Täällä voit syödä vaikka aamiaisen, lounaan ja illallisen.

Windjammer Cafè

Herkullinen noutopöytä täynnä ruokia maailmalta. Avoinna koko päivän tarjoten erinomaisen näköalan laivan korkeimmalta kannelta.

Pääravintola

Runsas aamiainen, lounas ja illallinen tyylikkäässä ympäristössä, kattavat menut joista jokainen löytää varmasti omat suosikkinsa.

AquaDome Market

Food hall -tyyppinen buffetravintola usealla eri ruokateemalla. Nauti mac & cheeseä, pulled porkkia, pizzaa ja burgereita, salaatteja, Aasian makuja sekä paljon muuta.

Basecamp

Kannella 16 sijaitseva Basecamp toimii tukikohtana yläkannen ulkoaktiviteeteille. Täältä voit poimia kevyitä välipaloja kuten prezeleitä ja hot dogeja, tai pientä lisämaksua vastaan katkarapu- bao buneja ja vohveli-kananuggetteja.

Surfside Eatery

Surfside Eateryn -buffetista näppärästi maukkaat aamiaiset, lounaat ja illalliset erityisesti lapsiperheiden tarpeita, toiveita ja suosikkeja huomioiden.

Surfside Bites

Surf Side Bites tarjoaa makeaa ja suolaista nopeaan pikkunälkään. Tarjolla on burgereita, kanapoppareita, donitseja sekä paljon muuta.

Sprinkles

Jäätelöbaarissa käyt tekemässä jätskit ja pehmikset juuri omaan makuusi sopivaksi. Käytä halutessasi vaikka kaikkia lisukkeita ja koristeita!

Vitality Café

Täältä poimit terveellisemmät välipalat. Tarjolla myös smoothieita ja tuorepuristettuja mehuja lisämaksusta.

The Grove Buffet

Sviittiasiakkaiden oma välimerellinen buffet-ravintola ulkokannella.

Laivan lisämaksulliset ravintolat

Erikoisravintolat tarjoavat laajan valikoiman ruokailuelämyksiä laivoillamme, 5–40 USD hintaluokassa.

Giovanni's Table

Perinteinen, perhe-ystävällinen ja italialainen. Erikoistunut Toscanan makuihin, rakkaudella ja uudenaikaisella otteella tarjoiltuna.

Playmakers Sports Bar & Arcade

Tästä sporttibaarista saat kylmien juomien kyytipojaksi herkulliset burgerit ja mausteiset wingsit. Lisämaksullinen erikoisravintola. Ikäraja 18–21 vuotta riippuen risteilystä.

Izumi Hibachi & Sushi

Tuoretta ja maistuvaa sushia ja sashimia, tai vaikkapa tulikuumalla kivellä pöydässäsi ishi-yaki -tyyliin valmistettuja annoksia. Ravintolassa on myös Hibachi-puoli, jonka ääressä taitavat kokit viihdyttävät asiakkaita. Lisämaksullinen erikoisravintola.

Chops Grille

Steakhouse-ravintolamme tarjoaa lihaa, äyriäisiä, lisukkeita ja jälkiruokia modernissa ja ylellisessä ympäristössä. Lisämaksullinen erikoisravintola.

Sugar Beach

Suuren valikoiman karkki- ja jätskikauppa. Lisämaksullinen.

Hooked Seafood

Meren herkkuja Uuden-Englannin tapaan. Tarjolla on hummeria, rapuja ja suuri valikoima erilaisia kaloja. Tästä ravintolasta saat myös ostereita! Lisämaksullinen erikoisravintola.

Empire Supper Club

Nauti hulppea kahdeksan amerikkalaisen ruokalajin Show & Dinner -elämys tunnelmallisessa ja tasokkaassa Empire Supper Club -ravintolassa.

Celebration Table

Vietä yksityinen juhlaillallinen omassa kabinetissa! AquaDomen viereiseen tunnelmalliseen kabinettiin mahtuu jopa 11 hengen seurue.

Izumi in the Park

Izumi in the Park take-out -ravintolasta poimit mukaasi sushia tai vaikkapa huikean koristeellisen japanilais-tyylisen jäätelön.

Desserted Milkshake Bar

Monipuolinen pirtelöbaari, jossa myös aikuisille oma lisämaksullinen terästetty valikoima.

Pier 7

Pier 7 -ravintola tarjoaa Kalifornialaista rantaruokaa sekä raikkaita Meksikon herkkuja kuten tacoja, surf & turf -annoksia ja tostadaksia.

Starbucks

Suosikkikahvilasta saat erikoiskahveja ja klassisia Starbucks -herkkuja.

Laivan baarit, lounget ja yökerhot

Dueling Pianos

Laivan keskellä Royal Promenadella sijaitsevassa Dueling Pianos -baarissa raikaa laulu ja soitto. Kaksi taitavaa pianistia kilpailevat hauskasti keskenään yleisön suosiosta, yhteislaulantaa ja laulutoiveita unohtamatta.

1400 Lobby Bar

Tunnelmallinen aulabaari jonka suurista ikkunoista on upeat näkymät merelle. Istumapaikkoja sisällä ja viereisellä terassilla. Tarjolla myös kokeellisia cocktaileja.

Rye & Bean

Erikoiskahveja ja kahviin pohjautuvia cocktaileja, maista vaikka Espresso Martini!

Lou's Jazz'n Blues

Tässä viehättävässä ravintolassa nautit Central Parkin tunnelmasta ja jazzista. Istua voit sisällä ravintolassa ja terassilla.

The Overlook

Nosta tunnelma uusiin korkeuksiin The Overlook -loungessa! Valtava kahden kerroksen kokoinen ikkuna antaa näkymän merelle ja löydä oma paikkasi mielenkiintoisesta Overlook Podista. Pelaa lautapelejä, rentoudu livemusiikin äärellä tai siemaile cocktailia ennen illan AquaTheatre-esitystä.

The Attic

The Atticissa vierailevat koomikot ja muut esiintyjät pitävät huolen viihtymisestä.

Music Hall

Music Hall on humoristinen, hieman hullutteleva ja villi, "bluesmainen" paikka, joka saa sinut tuntemaan että ilta on vielä nuori. Elävää musiikkia, tanssia ja hauskoja teemajuhlia.

Bubbles

Pieni ja romanttinen baari Central Parkissa tarjoilee kaikkea kuplivaa juotavaa samppanjasta proseccoon.

Trellis Bar

Central Parkissa sijaitsevassa Trellis ulkoilmabaarissa nautit juomasi vehreässä puistomiljöössä. Iltaisin puisto on valaistu tunnelmallisilla valotuikuilla.

Boleros

Latinalais-teemainen baari josta saat laivan herkullisimmat Mohitot. Kuusihenkisen orkisterin tunnelmalliset kappaleet kutsuvat tanssimaan.

Schooner Bar

Merihenkisessä Schooner Barissa nautit kätevästi herkulliset cocktailit ennen ruokailua. Baarissa esiintyy usein myös pianisti!

Point & Feather

Royal Promenaden rento brittipubi. Pelaa dartsia tai kuuntele illalla trubaduuria.

Playmakers Sports Bar & Arcade

Tästä sporttibaarista saat kylmien juomien kyytipojaksi herkulliset burgerit ja mausteiset wingsit. Lisämaksullinen erikoisravintola. Ikäraja 18–21 vuotta riippuen risteilystä.

Spotlight Karaoke

Nauti valokeilassa paistattelusta esittäessäsi suosikkikappaleitasi.

The Lemon Post Bar

Surfside-perhealueen The Lemon Post -ulkoilmabaarissa on kaksi virkistävää juomalistaa, yksi aikuisille ja toinen lapsille. Väriä vaihtavat juomat, hauskat matkamuistokupit sekä taidokkaat flaring-esitykset tekevät tästä kaikkea muuta kuin tavallisen limpparibaarin.

The Lime and Coconut

Uima-allaskannen The Lime and Coconut -baarissa virittäydyt lomatunnelmaan. Trooppiset cocktailit, elävä musiikki sekä DJt tekevät lomapäivästäsi entistä nautinnollisemman.

Icon of the Seas -laivan hytit

Sviitit
Ultimate Family Townhouse with Balcony
Star Class UL
Royal Loft Suite with Balcony
Star Class RL
Icon Loft Suite with Balcony
Star Class IL
Owner's Suite with Balcony - 1 Bedroom
Sky Class OS
Sunset Corner Suite with Balcony
Sky Class SN
Sunset Suite with Balcony
Sky Class SS
Infinite Grand Suite with Balcony
Sky Class IG
Grand Suite with Balcony - 1 Bedroom
Sky Class GS
Sky Junior Suite with Balcony
Sky Class JY
Surfside Family Suite with Balcony
Sky Class SF
Sunset Junior Suite with Balcony
Sea Class JT
Junior Suite with Balcony
Sea Class JS
Parvekehytit
Family Infinite Ocean View Cabin with Balcony
IB
Infinite Ocean View Cabin with Balcony
I1
Ocean View Cabin with Large Balcony
C3, C5
Ocean View Cabin with Balcony - Connecting
CB
Ocean View Cabin with Balcony
D1, D3, D5
Ocean View Cabin with Balcony
D2
Ocean View Cabin with Balcony
D4
Neighborhood-parvekehytit
Infinite Central Park View Cabin with Balcony
IF
Central Park View Cabin with Balcony
F1, F5
Surfside Family View Cabin with Balcony
H3, H5
Ikkunahytit
Panoramic Ocean View Cabin
L5
Ocean View Cabin
N1, N4, N5
Neighborhood-sisähytit
Interior Cabin - Central Park View
U5
Sisähytit
Spacious Interior Cabin
R3, R4
Interior Plus Cabin
Q2
Interior Cabin
V4

Icon of the Seas -laivan kansikartat

Valitse ajanjakso
Valitse kansi
Kansi 02Kansi 03Kansi 04Kansi 05Kansi 06Kansi 07Kansi 08Kansi 09Kansi 10Kansi 11Kansi 12Kansi 14Kansi 15Kansi 16Kansi 17Kansi 18Kansi 19Kansi 20
Kansi 02Kansi 03Kansi 04Kansi 05Kansi 06Kansi 07Kansi 08Kansi 09Kansi 10Kansi 11Kansi 12Kansi 14Kansi 15Kansi 16Kansi 17Kansi 18Kansi 19Kansi 20

Tässä muutamia Icon of the Seas -laivan risteilyjä

Katso lisää risteilyhakukoneesta