0400 157 374  (ark. klo 10–17)

Välimeren risteilyt – lämpöä ja kulttuuria

Välimeren risteilyltä kulttuuria, lämpöä ja kauniita maisemia

Kun Karibian risteily on koettu, on aika kokeilla jotain muuta! Usein seuraavana listalla onkin Välimeren risteilyt. Välimeri on monen suosikki jo siksi että lentomatka on vain muutamia tunteja ja käytännössä aina onnistuu suorilla lennoilla risteilyn lähtökaupunkiin. Välimeren risteilyt lähtevät pääosin Barcelonasta, Roomasta, Venetsiasta ja Ateenasta.

Vaikka Välimeren alue Ranskan rivieroineen ja Kreikan saaristoineen onkin monelle jo tuttu, antaa se varmasti paljon uutta kun sitä lähestyy kerrankin näin mereltä käsin. Välimerellä onkin varsin monipuolinen anti risteilykohteena – pieniä kalastajakyliä rantoineen, valtavia kaupunkeja ja kaikkea siltä väliltä. Kaikessa tuntuu pitkä historia taustalla.

Ensikertalaiselle Välimeren matkaajalle on risteily mitä oivallisin tapa tutustua monipuoliseen alueeseen, kerralla kun näkee useita erilaisia kohteita ja alueita.

Välimeren alueen voi risteilyjen näkökulmasta jakaa itäiseen ja läntiseen Välimereen. Pitkät risteilyt saattavat poiketa molempien alueiden satamissa.

 

Itäinen Välimeri


Italian, Kroatian, Montenegron, Albanian, Kreikan ja Turkin rajaama itäisen Välimeren alue kattaa mm. Adrian-, Joonian- ja Marmaran- sekä Aigeian meret. Monet kansat ja kulttuurit ovat jättäneet jälkensä alueelle ja täällä löydät samalta alueelta italialaista eleganssia, slaavilaista melankoliaa ja herkkyyttä ja idän tulisempia tuulahduksia.

Antiikin Kreikan historia ja maan upea saaristo on klassikko ja aina lumoava ja kiehtova. Täällä voi risteillä vaikka pidempäänkin! Italian itärannikolta löytyy Venetsia taideaarteineen ja kanavien verkostoineen sekä monia upeita rantakohteita. Vuosia turismivirroista syrjässä ollut Montenegro ja sen upea, jylhä Kotorin lahti on unohtumaton näky ja rajanaapuri Kroatian vanha linnoituskaupunki Dubrovnik valloittaa monen sydämen. Istanbul ja ottomaanien aarteet ja maan upeat rantakohteet ovat klassisia suosikkeja. Osa risteilyistä vierailee aina Israelin satamissa saakka. Ilmasto on alueella mainio aina varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn saakka. Suurin osa tämän alueen risteilyistä lähtee Ateenasta tai Venetsiasta.

Välimeren risteily - Istanbul

Yleisimmät risteilykohteet

 • Ashdod
 • Ateena
 • Chania
 • Dubrovnik
 • Haifa
 • Heraklion
 • Iraklion
 • Mykonos
 • Santorini
 • ja monia muita!

Tutustu kaikkiin Välimeren alueen risteilykohteisiin

Muutamia Itäisen Välimeren risteilyn reittivaihtoehtoja

Itäisen Välimerenristeilyn reittiesimerkki

 

Läntinen Välimeri


Gibraltarilta Espanjan ja Ranskan kautta Italiaan ulottuva, niin Sardinian, Korsikan kuin Maltankin kattava läntisen Välimeren risteilyalue on yksi maailman suosituimpia risteilykohteita. Espanja tarjoaa upeita kohteita aina Cadizin viinialueilta Malagaan ja Barcelonan katalonialaiseen kuhinaan. Ranskan rannikolla sijaitsevat niin eläväinen Marseille, upea Nizza, Cannes rantabulevardeineen ja Monacon ruhtinaskunta upeine nähtävyyksineen. Italian loputtomat historialliset nähtävyydet, Pisa torneineen, Firenzen taideaarteet, ikuinen kaupunki Rooma ja Napoli Vesuviuksen varjossa. Amalfin huikaisevan kaunis rannikko ja Caprin saari jäävät muistiin ikuisiksi ajoiksi. Saarista Sisilia, Sardinia ja Korsika tarjoavat kaikkea niin rannoista ja upeista maisemista aina Välimeren keittiön saloihin Maltan saarivaltiota unohtamatta. Baleaarien saariston pääkaupunki Palma de Mallorca hurmaa historialla ja trendikkyydellään.

Läntisen Välimeren ilmasto on suotuisa läpi vuoden mutta risteilysesonki on huhtikuusta aina marraskuuhun saakka.

Suurin osa risteilyistä tälle alueelle lähtee Barcelonasta sekä Civitavecchiasta Rooman lähistöltä.

Läntisen Välimeren risteilyt lähtevät pitkälti Barcelonasta.

Välimeren risteily - Rhodos

Yleisimmät risteilykohteet

 • Ajaccio
 • Argostoli
 • Alicante
 • Barcelona
 • Cannes
 • Civitavecchia
 • Ephesus
 • Ibiza
 • Mykonos
 • Monte Carlo
 • Napoli (Capri)
 • Palma de Mallorca
 • Katakolon
 • Venetsia
 • Rhodos
 • Rooma
 • Santorini
 • La Spezia (Pisa, Firenze)
 • Valencia
 • Villefrance (Nizza)
 • Venetsia
 • ja monia muita!

Tutustu kaikkiin Välimeren alueen risteilykohteisiin

Muutamia Läntisen Välimeren risteilyn reittivaihtoehtoja

Läntisen Välimerenristeilyn reittiesimerkki Läntisen Välimerenristeilyn reittiesimerkki

 

 

Välimeren alueen esittelyvideo


 

 

 

Näytä kaikki Välimeren ja Euroopan risteilyt


Välimeren risteilyjen hinnoittelu

Risteilyt Välimerelle – kuten kaikkialle muuallekkin – varustamo hinnoittelee suurinpiirtein niin että mitä aiemmin varaa matkansa sen edullisemmin sen saa. Toisinaan jotkin lähdöt eivät kuitenkaan täyty ja tällöin varustamo saattaa tarjota niihin kampanja-alennuksia tai muita etuja.
Hintojen elämistä on kuitenkin käytännössä täysin mahdotonta ennustaa ja suosittelemmekin varaamaan matkan aina mahdollisimman aikaisin saadaksenne sen edullisimmiten. Risteilyt pitkälti myydään noin vuoden ennen lähtöpäivää.

Alta näet listan äkkilähdöistä – eli lähtö seuraavan noin 2 kk sisällä – järjestettynä edullisuusjärjestykseen.

 

Välimeren edullisimmat
äkkilähdöt (6+ päivää)

7 pv itäisen Välimeren risteily Venetsiasta

Rhapsody of the Seas Venetsia (Italia) Dubrovnik (Kroatia) Kotor (Montenegro) merellä Santorini (Kreikka) Katakolon (Kreikka) merellä Venetsia (Italia)
Royal Caribbean International
Rhapsody of the Seas
Lähtö: 23.9.2017
Hytti: Sisähytti (N)
alk. 852

7 pv itäisen Välimeren risteily Venetsiasta

Rhapsody of the Seas Venetsia (Italia) Kotor (Montenegro) Corfu (Kreikka) Ateena (Piraeus, Kreikka) Mykonos (Kreikka) Argostoli (Kreikka) merellä Venetsia (Italia)
Royal Caribbean International
Rhapsody of the Seas
Lähtö: 16.9.2017
Hytti: Sisähytti (K)
alk. 958

7 pv itäisen Välimeren risteily Venetsiasta

Rhapsody of the Seas Venetsia (Italia) Dubrovnik (Kroatia) Kotor (Montenegro) merellä Santorini (Kreikka) Katakolon (Kreikka) merellä Venetsia (Italia)
Royal Caribbean International
Rhapsody of the Seas
Lähtö: 1.7.2017
Hytti: Sisähytti (N)
alk. 1083

7 pv läntisen Välimeren risteily Barcelonasta

Freedom of the Seas Barcelona (Espanja) Villefranche (Nice, Ranska) La Spezia (Florence/Pisa, Italia) Rooma (Civitavecchia, Italia) Napoli (Italia) merellä Palma De Mallorca (Espanja) Barcelona (Espanja)
Royal Caribbean International
Freedom of the Seas
Lähtö: 17.9.2017
Hytti: Sisähytti (Z)
alk. 1097

7 pv itäisen Välimeren risteily Venetsiasta

Rhapsody of the Seas Venetsia (Italia) Split (Kroatia) Kotor (Montenegro) merellä Santorini (Kreikka) Katakolon (Kreikka) merellä Venetsia (Italia)
Royal Caribbean International
Rhapsody of the Seas
Lähtö: 9.9.2017
Hytti: Ikkunahytti (H)
alk. 1140

6 pv itäisen Välimeren risteily Venetsiasta

Rhapsody of the Seas Venetsia (Italia) Split (Kroatia) merellä Ateena (Piraeus, Kreikka) Katakolon (Kreikka) merellä Venetsia (Italia)
Royal Caribbean International
Rhapsody of the Seas
Lähtö: 8.7.2017
Hytti: Ikkunahytti (I)
alk. 1256

10 pv itäisen Välimeren risteily Venetsiasta

Celebrity Constellation Venetsia (Italia) merellä Katakolon (Kreikka) Santorini (Kreikka) Ateena (Piraeus, Kreikka) Ateena (Piraeus, Kreikka) Mykonos (Kreikka) merellä Corfu (Kreikka) merellä Venetsia (Italia)
Celebrity Cruises
Celebrity Constellation
Lähtö: 28.8.2017
Hytti: Sisähytti (Z)
alk. 1307

6 pv läntisen Välimeren risteily Barcelonasta

Azamara Quest Barcelona (Espanja) St. Tropez (Ranska) St. Tropez (Ranska) Nizza (Ranska) Nizza (Ranska) Portofino (Italia) Livorno (Florence/Pisa, Italia) Rooma (Civitavecchia, Italia)
Azamara Club Cruises
Azamara Quest
Lähtö: 13.8.2017
Hytti: Sisähytti (12)
alk. 1352

12 pv läntisen Välimeren risteily Barcelonasta

Brilliance of the Seas Barcelona (Espanja) Villefranche (Nice, Ranska) Livorno (Florence/Pisa, Italia) Rooma (Civitavecchia, Italia) Amalfin Rannikko (Salerno, Italia) merellä Venetsia (Italia) Venetsia (Italia) Bologna (Ravenna, Italia) Kotor (Montenegro) merellä merellä Barcelona (Espanja)
Royal Caribbean International
Brilliance of the Seas
Lähtö: 22.9.2017
Hytti: Sisähytti (Q)
alk. 1410

8 pv läntisen Välimeren risteily Barcelonasta

Celebrity Silhouette Barcelona (Espanja) Ibiza (Espanja) Ibiza (Espanja) merellä Marseilles (Provence, Ranska) Cannes (Ranska) Villefranche (Nice, Ranska) Livorno (Florence/Pisa, Italia) Rooma (Civitavecchia, Italia)
Celebrity Cruises
Celebrity Silhouette
Lähtö: 14.9.2017
Hytti: Ikkunahytti (08)
alk. 1477

11 pv läntisen Välimeren risteily Roomasta

Celebrity Reflection Rooma (Civitavecchia, Italia) La Spezia (Florence/Pisa, Italia) Villefranche (Nice, Ranska) Barcelona (Espanja) Barcelona (Espanja) merellä Ibiza (Espanja) Malaga (Espanja) Gibraltar (United Kingdom) Cartagena (Espanja) merellä Rooma (Civitavecchia, Italia)
Celebrity Cruises
Celebrity Reflection
Lähtö: 11.9.2017
Hytti: Sisähytti (11)
alk. 1516

10 pv läntisen Välimeren risteily Barcelonasta

Celebrity Constellation Barcelona (Espanja) Valencia (Espanja) Valencia (Espanja) merellä Livorno (Florence/Pisa, Italia) Rooma (Civitavecchia, Italia) merellä Kotor (Montenegro) Split (Kroatia) Venetsia (Italia) Venetsia (Italia)
Celebrity Cruises
Celebrity Constellation
Lähtö: 31.7.2017
Hytti: Sisähytti (Z)
alk. 1551

8 pv itäisen Välimeren risteily Venetsiasta

Azamara Quest Venetsia (Italia) Venetsia (Italia) Venetsia (Italia) Venetsia (Italia) Kotor (Montenegro) Corfu (Kreikka) Giardini Naxos Taormina (Italia) Amalfi (Italia) Rooma (Civitavecchia, Italia)
Azamara Club Cruises
Azamara Quest
Lähtö: 14.7.2017
Hytti: Sisähytti (Z)
alk. 1570

7 pv läntisen Välimeren risteily Barcelonasta

Azamara Quest Barcelona (Espanja) Ibiza (Espanja) Ibiza (Espanja) Palma De Mallorca (Espanja) Mahon (Menorca, Espanja) Bonifacio (Korsika) Elba (Portoferraio, Italia) Livorno (Florence/Pisa, Italia) Rooma (Civitavecchia, Italia)
Azamara Club Cruises
Azamara Quest
Lähtö: 29.7.2017
Hytti: Sisähytti (Z)
alk. 1572

9 pv itäisen Välimeren risteily Venetsiasta

Celebrity Constellation Venetsia (Italia) Dubrovnik (Kroatia) Dubrovnik (Kroatia) merellä Mykonos (Kreikka) Ateena (Piraeus, Kreikka) Santorini (Kreikka) Katakolon (Kreikka) merellä Venetsia (Italia)
Celebrity Cruises
Celebrity Constellation
Lähtö: 19.8.2017
Hytti: Sisähytti (10)
alk. 1586

7 pv läntisen Välimeren risteily Barcelonasta

Azamara Journey Barcelona (Espanja) St. Tropez (Ranska) Monte Carlo (Monaco) Monte Carlo (Monaco) Nizza (Ranska) Santa Margherita (Italia) Portofino (Italia) Livorno (Florence/Pisa, Italia) Livorno (Florence/Pisa, Italia) Rooma (Civitavecchia, Italia)
Azamara Club Cruises
Azamara Journey
Lähtö: 25.9.2017
Hytti: Sisähytti (12)
alk. 1700

7 pv läntisen Välimeren risteily Roomasta

Azamara Quest Rooma (Civitavecchia, Italia) Livorno (Florence/Pisa, Italia) Santa Margherita (Italia) Monte Carlo (Monaco) St. Tropez (Ranska) Marseilles (Provence, Ranska) Barcelona (Espanja) Barcelona (Espanja)
Azamara Club Cruises
Azamara Quest
Lähtö: 22.7.2017
Hytti: Sisähytti (Z)
alk. 1782

8 pv itäisen Välimeren risteily Venetsiasta

Azamara Quest Venetsia (Italia) Zadar (Kroatia) Kroatia Inside Passage Hvar (Kroatia) Kotor (Montenegro) Dubrovnik (Kroatia) Korcula (Kroatia) Koper (Slovenia) Venetsia (Italia) Venetsia (Italia)
Azamara Club Cruises
Azamara Quest
Lähtö: 29.8.2017
Hytti: Sisähytti (Z)
alk. 1828

11 pv läntisen Välimeren risteily Roomasta

Celebrity Reflection Rooma (Civitavecchia, Italia) La Spezia (Florence/Pisa, Italia) Villefranche (Nice, Ranska) Barcelona (Espanja) Barcelona (Espanja) merellä Gibraltar (United Kingdom) Malaga (Espanja) Cartagena (Espanja) Ibiza (Espanja) merellä Rooma (Civitavecchia, Italia)
Celebrity Cruises
Celebrity Reflection
Lähtö: 21.8.2017
Hytti: Sisähytti (12)
alk. 1859

11 pv läntisen Välimeren risteily Roomasta

Celebrity Reflection Rooma (Civitavecchia, Italia) La Spezia (Florence/Pisa, Italia) Villefranche (Nice, Ranska) Barcelona (Espanja) Barcelona (Espanja) merellä Malaga (Espanja) Gibraltar (United Kingdom) Cartagena (Espanja) Ibiza (Espanja) merellä Rooma (Civitavecchia, Italia)
Celebrity Cruises
Celebrity Reflection
Lähtö: 31.7.2017
Hytti: Sisähytti (12)
alk. 1908

9 pv itäisen Välimeren risteily Ateenasta

Azamara Quest Ateena (Piraeus, Kreikka) Nauplion (Kreikka) Mykonos (Kreikka) Santorini (Kreikka) Hania (Kreeta, Kreikka) merellä Dubrovnik (Kroatia) Sibenik (Kroatia) Koper (Slovenia) Venetsia (Italia)
Azamara Club Cruises
Azamara Quest
Lähtö: 5.7.2017
Hytti: Sisähytti (Z)
alk. 2237