Soita meille0400 157 374  (ark. klo 10–17)

Välimeren risteilyt – lämpöä ja kulttuuria

Välimeren risteilyltä kulttuuria, lämpöä ja kauniita maisemia

Kun Karibian risteily on koettu, on aika kokeilla jotain muuta! Usein seuraavana listalla onkin Välimeren risteilyt. Välimeri on monen suosikki jo siksi että lentomatka on vain muutamia tunteja ja käytännössä aina onnistuu suorilla lennoilla risteilyn lähtökaupunkiin. Välimeren risteilyt lähtevät pääosin Barcelonasta, Roomasta, Venetsiasta ja Ateenasta.

Vaikka Välimeren alue Ranskan rivieroineen ja Kreikan saaristoineen onkin monelle jo tuttu, antaa se varmasti paljon uutta kun sitä lähestyy kerrankin näin mereltä käsin. Välimerellä onkin varsin monipuolinen anti risteilykohteena – pieniä kalastajakyliä rantoineen, valtavia kaupunkeja ja kaikkea siltä väliltä. Kaikessa tuntuu pitkä historia taustalla.

Ensikertalaiselle Välimeren matkaajalle on risteily mitä oivallisin tapa tutustua monipuoliseen alueeseen, kerralla kun näkee useita erilaisia kohteita ja alueita.

Välimeren alueen voi risteilyjen näkökulmasta jakaa itäiseen ja läntiseen Välimereen. Pitkät risteilyt saattavat poiketa molempien alueiden satamissa.

 

Itäinen Välimeri


Italian, Kroatian, Montenegron, Albanian, Kreikan ja Turkin rajaama itäisen Välimeren alue kattaa mm. Adrian-, Joonian- ja Marmaran- sekä Aigeian meret. Monet kansat ja kulttuurit ovat jättäneet jälkensä alueelle ja täällä löydät samalta alueelta italialaista eleganssia, slaavilaista melankoliaa ja herkkyyttä ja idän tulisempia tuulahduksia.

Antiikin Kreikan historia ja maan upea saaristo on klassikko ja aina lumoava ja kiehtova. Täällä voi risteillä vaikka pidempäänkin! Italian itärannikolta löytyy Venetsia taideaarteineen ja kanavien verkostoineen sekä monia upeita rantakohteita. Vuosia turismivirroista syrjässä ollut Montenegro ja sen upea, jylhä Kotorin lahti on unohtumaton näky ja rajanaapuri Kroatian vanha linnoituskaupunki Dubrovnik valloittaa monen sydämen. Istanbul ja ottomaanien aarteet ja maan upeat rantakohteet ovat klassisia suosikkeja. Osa risteilyistä vierailee aina Israelin satamissa saakka. Ilmasto on alueella mainio aina varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn saakka. Suurin osa tämän alueen risteilyistä lähtee Ateenasta tai Venetsiasta.

Välimeren risteily - Istanbul

Yleisimmät risteilykohteet

 • Ashdod
 • Ateena
 • Chania
 • Dubrovnik
 • Haifa
 • Heraklion
 • Iraklion
 • Mykonos
 • Santorini
 • ja monia muita!

Tutustu kaikkiin Välimeren alueen risteilykohteisiin

Muutamia Itäisen Välimeren risteilyn reittivaihtoehtoja

Itäisen Välimerenristeilyn reittiesimerkki

 

Läntinen Välimeri


Gibraltarilta Espanjan ja Ranskan kautta Italiaan ulottuva, niin Sardinian, Korsikan kuin Maltankin kattava läntisen Välimeren risteilyalue on yksi maailman suosituimpia risteilykohteita. Espanja tarjoaa upeita kohteita aina Cadizin viinialueilta Malagaan ja Barcelonan katalonialaiseen kuhinaan. Ranskan rannikolla sijaitsevat niin eläväinen Marseille, upea Nizza, Cannes rantabulevardeineen ja Monacon ruhtinaskunta upeine nähtävyyksineen. Italian loputtomat historialliset nähtävyydet, Pisa torneineen, Firenzen taideaarteet, ikuinen kaupunki Rooma ja Napoli Vesuviuksen varjossa. Amalfin huikaisevan kaunis rannikko ja Caprin saari jäävät muistiin ikuisiksi ajoiksi. Saarista Sisilia, Sardinia ja Korsika tarjoavat kaikkea niin rannoista ja upeista maisemista aina Välimeren keittiön saloihin Maltan saarivaltiota unohtamatta. Baleaarien saariston pääkaupunki Palma de Mallorca hurmaa historialla ja trendikkyydellään.

Läntisen Välimeren ilmasto on suotuisa läpi vuoden mutta risteilysesonki on huhtikuusta aina marraskuuhun saakka.

Suurin osa risteilyistä tälle alueelle lähtee Barcelonasta sekä Civitavecchiasta Rooman lähistöltä.

Läntisen Välimeren risteilyt lähtevät pitkälti Barcelonasta.

Välimeren risteily - Rhodos

Yleisimmät risteilykohteet

 • Ajaccio
 • Argostoli
 • Alicante
 • Barcelona
 • Cannes
 • Civitavecchia
 • Ephesus
 • Ibiza
 • Mykonos
 • Monte Carlo
 • Napoli (Capri)
 • Palma de Mallorca
 • Katakolon
 • Venetsia
 • Rhodos
 • Rooma
 • Santorini
 • La Spezia (Pisa, Firenze)
 • Valencia
 • Villefrance (Nizza)
 • Venetsia
 • ja monia muita!

Tutustu kaikkiin Välimeren alueen risteilykohteisiin

Muutamia Läntisen Välimeren risteilyn reittivaihtoehtoja

Läntisen Välimerenristeilyn reittiesimerkki Läntisen Välimerenristeilyn reittiesimerkki

 

 

Välimeren alueen esittelyvideo


 

 

 

Näytä kaikki Välimeren-risteilyt

Näytä kaikki Välimeren ja Euroopan risteilyt


Välimeren risteilyjen hinnoittelu

Risteilyt Välimerelle – kuten kaikkialle muuallekkin – varustamo hinnoittelee suurinpiirtein niin että mitä aiemmin varaa matkansa sen edullisemmin sen saa. Toisinaan jotkin lähdöt eivät kuitenkaan täyty ja tällöin varustamo saattaa tarjota niihin kampanja-alennuksia tai muita etuja.
Hintojen elämistä on kuitenkin käytännössä täysin mahdotonta ennustaa ja suosittelemmekin varaamaan matkan aina mahdollisimman aikaisin saadaksenne sen edullisimmiten. Risteilyt pitkälti myydään noin vuoden ennen lähtöpäivää.

Alta näet listan äkkilähdöistä – eli lähtö seuraavan noin 2 kk sisällä – järjestettynä edullisuusjärjestykseen.

 

Välimeren edullisimmat
äkkilähdöt (6+ päivää)

11 pv läntisen Välimeren risteily Roomasta

Celebrity Constellation Rooma (Civitavecchia, Italia) Ajaccio (Korsika) merellä Malaga (Espanja) Cadiz (Seville, Espanja) Gibraltar (United Kingdom) merellä Sete (Ranska) Toulon (Provence, Ranska) Portofino (Italia) Livorno (Firenze/Pisa, Italia) Rooma (Civitavecchia, Italia)
Celebrity Cruises
Celebrity Constellation Lähtö: 19.10.2018
alk. 1536
+ tarj.palkkiot 153 € = 1689 €
Parvekehytti (XC)

13 pv läntisen Välimeren risteily Barcelonasta

Celebrity Eclipse Barcelona (Espanja) merellä Livorno (Firenze/Pisa, Italia) Rooma (Civitavecchia, Italia) Napoli (Italia) merellä Kotor (Montenegro) Zadar (Kroatia) Dubrovnik (Kroatia) Dubrovnik (Kroatia) merellä Valletta (Malta) merellä Barcelona (Espanja)
Celebrity Cruises
Celebrity Eclipse Lähtö: 10.11.2018
alk. 1599
+ tarj.palkkiot 175 € = 1774 €
Parvekehytti (1C)

9 pv läntisen Välimeren risteily Roomasta

Azamara Pursuit Rooma (Civitavecchia, Italia) Olbia (Sardinia, Italia) Bastia (Korsika) Livorno (Firenze/Pisa, Italia) Livorno (Firenze/Pisa, Italia) Monte Carlo (Monaco) merellä Palma De Mallorca (Espanja) Valencia (Espanja) Barcelona (Espanja)
Azamara Club Cruises
Azamara Pursuit Lähtö: 28.10.2018
alk. 2097
+ tarj.palkkiot 0 € = 2097 €
Parvekehytti (X)

9 pv läntisen Välimeren risteily Barcelonasta

Symphony of the Seas Barcelona (Espanja) Palma De Mallorca (Espanja) Marseille (Provence, Ranska) La Spezia (Firenze/Pisa, Italia) Rooma (Civitavecchia, Italia) Napoli (Italia) merellä Valencia (Espanja) merellä Barcelona (Espanja)
Royal Caribbean International
Symphony of the Seas Lähtö: 14.10.2018
alk. 2008
+ tarj.palkkiot 121 € = 2129 €
Parvekehytti (8D)

7 pv läntisen Välimeren risteily Roomasta

Jewel of the Seas Rooma (Civitavecchia, Italia) Cannes (Ranska) Ajaccio (Korsika) Barcelona (Espanja) Palma De Mallorca (Espanja) Cagliari (Sardinia, Italia) merellä Rooma (Civitavecchia, Italia)
Royal Caribbean International
Jewel of the Seas Lähtö: 2.9.2018
alk. 2459
+ tarj.palkkiot 94 € = 2553 €
Parvekehytti (2B)

8 pv läntisen Euroopan risteily Barcelonasta

Azamara Journey Barcelona (Espanja) Palma De Mallorca (Espanja) Valencia (Espanja) Cartagena (Espanja) Malaga (Espanja) Seville (Espanja) Seville (Espanja) Seville (Espanja) Lissabon (Portugali)
Azamara Club Cruises
Azamara Journey Lähtö: 15.10.2018
alk. 2638
+ tarj.palkkiot 0 € = 2638 €
Parvekehytti (V3)

13 pv läntisen Välimeren risteily Southamptonista

Celebrity Silhouette Southampton (Englanti) merellä Vigo (Espanja) Lissabon (Portugali) merellä Lanzarote (Kanariansaaret) Gran Canaria (Kanariansaaret) Teneriffa (Kanariansaaret) Funchal (Madeira, Portugal) merellä La Coruna (Espanja) Bilbao (Espanja) merellä Southampton (Englanti)
Celebrity Cruises
Celebrity Silhouette Lähtö: 21.10.2018
alk. 2553
+ tarj.palkkiot 175 € = 2728 €
Parvekehytti (X)

14 pv läntisen Välimeren risteily Southamptonista

Celebrity Silhouette Southampton (Englanti) merellä merellä Ponta Delgada (Azorit) merellä Funchal (Madeira, Portugal) Teneriffa (Kanariansaaret) Gran Canaria (Kanariansaaret) Fuerteventura (Kanariansaaret) Lanzarote (Kanariansaaret) merellä Lissabon (Portugali) merellä merellä Southampton (Englanti)
Celebrity Cruises
Celebrity Silhouette Lähtö: 7.10.2018
alk. 2684
+ tarj.palkkiot 188 € = 2872 €
Parvekehytti (2D)

12 pv läntisen Välimeren risteily Amsterdamista

Celebrity Eclipse Amsterdam (Alankomaat) Brugge (Zeebrugge, Belgia) Le Havre (Paris, Ranska) merellä Bilbao (Espanja) Bilbao (Espanja) merellä Lissabon (Portugali) Cadiz (Seville, Espanja) Gibraltar (United Kingdom) Cartagena (Espanja) merellä Barcelona (Espanja)
Celebrity Cruises
Celebrity Eclipse Lähtö: 30.8.2018
alk. 2749
+ tarj.palkkiot 167 € = 2916 €
Parvekehytti (XA)

10 pv itäisen Välimeren risteily Roomasta

Celebrity Reflection Rooma (Civitavecchia, Italia) Messina (Sisilia, Italia) Valletta (Malta) merellä Mykonos (Kreikka) Rhodos (Kreikka) Santorini (Kreikka) Ateena (Piraeus, Kreikka) merellä Napoli (Italia) Rooma (Civitavecchia, Italia)
Celebrity Cruises
Celebrity Reflection Lähtö: 21.9.2018
alk. 2799
+ tarj.palkkiot 135 € = 2934 €
Parvekehytti (2B)

9 pv läntisen Välimeren risteily Barcelonasta

Celebrity Constellation Barcelona (Espanja) Valencia (Espanja) Ibiza (Espanja) Palma De Mallorca (Espanja) merellä Catania (Sisilia, Italia) merellä Kotor (Montenegro) Split (Kroatia) Venetsia (Italia)
Celebrity Cruises
Celebrity Constellation Lähtö: 18.9.2018
alk. 2846
+ tarj.palkkiot 125 € = 2971 €
Parvekehytti (A2)

8 pv läntisen Euroopan risteily Lissabonista

Azamara Journey Lissabon (Portugali) Cadiz (Espanja) Gibraltar (United Kingdom) Almeria (Espanja) Ibiza (Espanja) Ibiza (Espanja) Valencia (Espanja) Valencia (Espanja) Barcelona (Espanja) Barcelona (Espanja)
Azamara Club Cruises
Azamara Journey Lähtö: 21.9.2018
alk. 3313
+ tarj.palkkiot 0 € = 3313 €
Parvekehytti (V1)

13 pv itäisen Välimeren risteily Barcelonasta

Vision of the Seas Barcelona (Espanja) Cannes (Ranska) Livorno (Firenze/Pisa, Italia) Rooma (Civitavecchia, Italia) merellä merellä Ateena (Piraeus, Kreikka) Mykonos (Kreikka) Santorini (Kreikka) merellä Valletta (Malta) merellä Marseille (Provence, Ranska) Barcelona (Espanja)
Royal Caribbean International
Vision of the Seas Lähtö: 5.10.2018
alk. 3845
+ tarj.palkkiot 175 € = 4020 €
Parvekehytti (3B)

18 pv itäisen Välimeren risteily Ateenasta

Azamara Quest Ateena (Piraeus, Kreikka) merellä Limassol (Kypros) Ashdod (Jerusalem, Israel) Ashdod (Jerusalem, Israel) Suezin kanava Suezin kanava Aqaba (Jordania) Aqaba (Jordania) Safaga (Egypti) merellä merellä merellä merellä Salalah (Oman) merellä Muscat (Oman) Muscat (Oman) Dubai (Yhdistyneet Arabiemiirikunnat) Dubai (Yhdistyneet Arabiemiirikunnat)
Azamara Club Cruises
Azamara Quest Lähtö: 13.10.2018
alk. 5257
+ tarj.palkkiot 0 € = 5257 €
Parvekehytti (X)

We Love Cruises risteilyblogi

Tietoa yrityksestä

Yhteystiedot