Yksityisyys ja tietosuoja

Tietojenne suojaaminen sekä yksityisyyden kunnioittaminen on meille We Love Cruises Oy:ssä erittäin tärkeää. Tietosuojakäytäntömme noudattaa EU:n alueella 25.5.2018 voimaan astunutta GDPR-tietosuojauudistusta (General Data Protection Regulation).

Tässä tietosuojaselosteessa kerromme tavoistamme käsitellä henkilötietoja hallinnollisissa, markkinoinnillisissa sekä viestinnällisissä tarkoituksissa.

Voimme ajoittain tehdä muutoksia tietosuojakäytäntöihimme, ilmoitamme merkittävistä muutoksista.
Tietosuojaselosteemme on päivitetty 9.6.2018.

Rekisterinpitäjä

We Love Cruises Oy
Munkkiniemen puistotie 20 C 31
00330 HELSINKI
Y-tunnus: 2584464-8

Henkilötietovastaava

We Love Cruises Oy on henkilötietovastaava henkilötietojesi käsittelylle ja vastaa siitä, että käsittely tapahtuu sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. We Love Cruises Oy vastaa henkilötietojen käsittelystä We Love Cruises Oy:n verkkosivuilla, uutiskirjerekisterissä ja sisäisessä varausjärjestelmässämme (CruiseACCESS).

Ota yhteyttä We Love Cruisesiin, jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojakäytännöstä, henkilötietojesi käsittelystä tai jos haluat pyytää asiakasrekisteriotteen. Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla osoitteessa info@welovecruises.fi tai soittaa puhelinpalveluumme 0400-157374 (arkisin 10-17).

 

Tietosi ja oikeutesi

Sinun oikeutesi

We Love Cruises Oy vastaa siitä, että henkilötietojasi käsitellään sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. Tulemme pyynnöstäsi tai omasta aloitteestamme oikaisemaan, anonymisoimaan, poistamaan tai täydentämään tietojasi, jotka ovat virheellisiä, puutteellisia tai harhaanjohtavia.
Sinulla on oikeus pyytää pääsyä ja oikaista tai tietyissä tapauksissa poistaa henkilötietojasi, pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista sekä oikeus vastustaa käsittelyä (esimerkiksi, jos epäilet, ovatko henkilötietosi oikeita tai niiden käsittely laillista). Sinulla on oikeus tietojen siirrettävyyteen, eli oikeus tietyin edellytyksin hankkia ja siirtää henkilötietojasi toiselle henkilötietovastaavalle.

Sinulla on oikeus kirjallisella hakemuksella saada maksuton We Love Cruises Oy:n asiakasrekisteriote, esimerkiksi sinusta rekisteröidyistä tiedoista.
Jos et halua, että We Love Cruises Oy käsittelee henkilötietojasi esim. suoramarkkinointia varten, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi, milloin tahansa ja/tai peruuttaa markkinointiviestiemme tilaus. Kun olemme saaneet peruutuksesi, lopetamme henkilötietojesi käsittelemisen siihen tarkoitukseen, johon olet antanut suostumuksesi.

Sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, jos olet sitä mieltä, että We Love Cruises Oy käsittelee henkilötietojasi voimassa olevan tietosuojalainsäädännön vastaisesti. Lue lisää osoitteesta www.tietosuoja.fi.

 

Tietojesi suojaaminen

Miten tietosi suojataan

We Love Cruises ottaa tietoturvan sekä tietosuojalainsäädännön noudattamisen erittäin vakavasti. Olemme tehneet asianmukaiset turvatoimenpiteet henkilötietojesi suojaamiseksi luvattomalta käytöltä, muuttamiselta ja poistamiselta. Pääsy henkilötietoihin on rajattu niihin henkilöihin, joilla on työtehtäviinsä liittyvä tarve siihen. Tietojärjestelmämme ovat suojatut ja niitä valvotaan asianmukaisesti. Säännölliset päivitykset, testaus sekä arviointi auttavat varmistamaan jatkuvan turvallisuuden.

 

Mitä henkilötietoja keräämme ja käsittelemme

We Love Cruises Oy kerää seuraavia tietoja alla kuvattuihin tarkoituksiin:

Asiakastiedot: Etunimi, toiset nimet, sukunimi, kotiosoite, puhelinnumero, sähköposti, kansalaisuus, sukupuoli ja syntymäaika, varustamoiden kanta-asiakasjärjestelmien jäsennumerot sekä We Love Cruises Oy:n asiakasnumero. Passin numeron tallennamme vain laivavierailuiden yhteydessä.

Varaustiedot: Varausnumero, risteilytiedot (matkakohde, matkapäivät jne.), ostotiedot (valittu maksutapa, valmis osto jne.) ja mahdolliset varustamon lisäpalvelut, kuten lennot, kuljetukset ja majoitukset.

Terveystiedot: Tietoja terveydestäsi, jotka itse annat, esim. ruoka-aineallergiat, sairaudet ja rajoittavat vammat. Luovuttamalla tietoja terveydestäsi ja suostumalla niiden käsittelyyn hyväksyt, että käytämme terveystietojasi tilaamasi matkapalvelun hallinnointiin ja toimittamiseen.

Käyttäjätiedot: Päätelaite, kieliasetukset, verkkoasetukset, käyttöjärjestelmä, alusta, näytön resoluutiot ja suuntaa-antavia tietoja maantieteellisestä sijainnistasi. Keräämme myös tietoja siitä kuina käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa We Love Cruises Oy:n kanssa, esimerkiksi miten käytät internet-sivujamme, mukaan lukien vasteajat, latausvirheet sekä mitä kautta tulit palveluun. Näiden tietojen avulla kehitämme asiakaskokemusta ja markkinointiviestintäämme.
Keräämämme tiedot ovat anonymisoituja eivätkä ole yhdistettävissä yksittäiseen käyttäjään tai IP-osoitteeseen.

Arkaluontoisten tietojen kerääminen

Keräämme arkaluontoisia henkilötietoja, kuten terveyttäsi koskevia tietoja, mahdollisimman vähän ja ainoastaan tarvittaessa. Joissakin tapauksissa tällaisten tietojen käsittely voi kuitenkin olla tarpeen, esimerkiksi asiakkaan pyytämän erityisavun tai jonkin muun terveyteen liittyvän tarpeen vuoksi.

Lapsia koskevat tiedot

Palvelujemme luonteen vuoksi käsittelemme myös alle 13-vuotiaiden lasten tietoja.

 

Mistä saamme henkilötiedot

Tietolähteet

Kaikki tietomme ovat saatu suoraan asiakkailtamme. Tallennamme tietoja, jotka annat esimerkiksi silloin, kun varaat risteilyn tai siihen liittyvän lisäpalvelun, kun rekisteröidyt uutiskirjeen tilaajaksi, osallistut kilpailuun tai arvontaan, vastaat kyselyihin/tutkimuksiin, lähetät meille sähköpostia tai soitat puhelinpalveluumme.

Keräämme tietoja, miten asiakkaamme käyttävät nettisivujamme, miten liikut palvelussa, mitä hakuja teet ja mistä risteilyistä olet kiinnostunut. Keräämme myös tietoa uutiskirjeidemme avaamisista sekä klikkauksista. Näillä tiedoin voimme kehittää ja parantaa digitaalisten kanaviemme palveluiden käyttäjäkokemusta ja tarjota relevantimpaa sisältöä ja markkinointia.

Saamme tietoja toisinaan myös kolmansilta osapuolilta, kun esimerkiksi olet varannut meille siirretyn risteilysi varustamon tai jälleenmyyjän kautta tai joku muu tehnyt varauksen johon sinä sisällyt, tai joku muu on ollut yhteydessä meihin puolestasi. Edellytämme että tiedot toimittaneella henkilöllä on kaikkien matkustajien suostumus toimittaa nämä henkilötiedot We Love Cruises Oy:lle.

 

Miten tietojasi käytetään

Kanssasi tehdyn sopimuksen perusteella

Kaikkia tietoja käytetään We Love Cruises Oy:n palvelujen tarjoamiseen, toteuttamiseen ja parantamiseen. We Love Cruises Oy käsittelee henkilötietoja seuraavissa tarkoituksissa, jotka perustuvat seuraaviin oikeudellisiin perusteisiin:

Matkapalvelun hallinnointiin ja toimitukseen
We Love Cruises Oy käsittelee henkilötietojasi matkapalvelun hallinnointiin ja tarjoamiseen, ts. jotta voimme täyttää sopimuksen kanssasi. Tämä sisältää mm. matkustusasiakirjojen myöntämisen, lento- ja hotellivarausten hoitamisen, lisäpalvelut, matkat kohteisiin, maksujen suorittamisen ja mahdollisten muutosten hallinnan ennen matkaa ja sen aikana.

Asiakaspalvelun tarjoamiseen
Voimme käyttää henkilötietojasi ottaessasi meihin yhteyttä kysymyksin, kommentein tai esim. valituksin, jotta voimme tarjota sinulle asiakaspalvelua, johon sinulla on oikeus kanssamme tehdyn sopimuksen mukaisesti. Käsittelemme henkilötietojasi, kuten nimeäsi ja varausnumeroasi, jotta voimme hoitaa tällaiset matkaasi liittyvät palvelut.

Tietojen lähettämistä ja tarjoamista varten
Käytämme henkilötietojasi lähettääksemme ja tarjotaksemme tietoja sähköpostilla, tekstiviestillä/puhelimitse, jotta voimme tehdä sopimuksen kanssasi. Tämä sisältää muun muassa risteilytarjouksen, varausvahvistuksen, tärkeiden tietojen ennen matkaa ja sen aikana, matkaan liittyvien tarjousten, mahdollisten poikkeusten sekä maksumuistutusten lähettämisen.

Yhteys- ja varaustietojasi käytetään myös asiakastyytyväisyyskyselyn lähettämiseen matkan jälkeen matkapalvelumme parantamiseksi ja kehittämiseksi. Asiakastyytyväisyyskysely on vapaaehtoinen.

Markkinointi ja personointi
Henkilötietojasi käytetään, jotta voimme tarjota sinulle kiinnostavia ja henkilökohtaisia risteilytarjouksia sähköpostimarkkinoinnilla sekä verkkomainoksilla. Voit milloin tahansa jokaisen markkinointiviestin yhteydessä peruuttaa markkinoinnin vastaanottamisen meiltä.

Liiketoiminnan, matkailupalvelun ja palvelujen kehittämiseen
Käytämme palvelujemme kehittämiseen ja parantamiseen nimettömiä tai anonymisoituja tietoja yleisellä tasolla. Voimme kuitenkin käyttää esimerkiksi käyttäjätietoja ja keräämiämme varaustietoja, mikäli käyttötarkoitus on tarkoituksenmukainen ja perustuu oikeutettuihin etuihimme matkustuspalveluiden ja palveluiden parantamiseen tulevaisuudessa.

Lakisääteisten vaatimusten täyttämiseksi
Käsittelemme henkilötietojasi voidaksemme täyttää lakien ja asetusten edellyttämät velvoitteet, jotka koskevat esim. turvallisuutta, kirjanpitoa ja reklamaatioita.

Oikeusperusta
Yhteenvetona käsittelemme henkilötietojasi:

  • pystyäksemme täyttämään sopimuksen kanssasi eli hallinnoimaan ja toimittamaan matkasi
  • koska olet antanut meille suostumuksesi käsitellä niitä voidaksemme lähettää uutiskirjeitä ym.
  • lakivaatimusten noudattamiseksi
  • koska se on meidän tai yhteistyökumppaniemme oikeutettu etu.

Kuinka kauan säilytämme tietojasi?

We Love Cruises Oy säilyttää henkilötietoja vain niin kauan kuin se on välttämätöntä, jotta voimme täyttää sopimuksemme kanssasi ja ne tarkoitukset, joita varten tiedot kerättiin tämän tietosuojakäytännön mukaisesti. Risteilyhistoriaasi, mukaan lukien yhteystiedot, varaustiedot ja terveystiedot, säilytetään niin kauan kuin välttämätöntä:

  • tässä tietosuojakäytännössä kuvattuihin tarkoituksiin
  • tuotteiden ja palveluiden toimittaminen sinulle
  • lakisääteisten velvoitteidemme noudattaminen (esim. vero- tai kirjanpitosääntöjen noudattaminen tai oikeustoimien yhteydessä)
  • normaalien liiketoiminnan tietojen säilyttämiskäytäntöjen noudattaminen.

Jos olet rekisteröitynyt vastaanottamaan We Love Cruises Oy:n uutiskirjeen, We Love Cruises Oy säilyttää henkilötietosi niin kauan kuin haluat jatkaa uutiskirjeen vastaanottamista, uutiskirjeen voit peruuttaa jokaisen saadun uutiskirjeen yhteydessä.
Voimme tallentaa samat henkilötiedot eri tarkoituksiin ja eri järjestelmiin. Siksi esimerkiksi nimesi voi olla järjestelmässämme jotta, voimme toimittaa risteilymatkasi, vaikka henkilötietosi on poistettu esimerkiksi markkinointitarkoituksista.

 

Kenelle voimme jakaa tietosi?

We Love Cruises Oy luovuttaa henkilötietojasi risteilykonsernille (RCL Cruises Ltd.) risteilymatkasi varaamiseksi. Kaikki siirrot tehdään henkilötietojesi käsittelytarkoituksissa edellä kuvatulla tavalla. Ryhdymme kaikkiin kohtuullisiin oikeudellisiin, teknisiin ja organisatorisiin toimiin sen varmistamiseksi, että henkilötietojasi käsitellään turvallisesti ja riittävästi suojattuna niitä siirrettäessä tai jaettaessa tällaisille valituille kolmansille osapuolille.

  • Risteilykonserni RCL Cruises Ltd.
    RCL Cruises Ltd (Royal Caribbean International, Celebrity Cruises sekä Azamara Club Cruises) saavat henkilötietosi sekä yhteystietosi (sähköpostiosoite ja puhelinnumero) risteilyvarauksen yhteydessä sähköisesti varustamokonsernin varausjärjestelmän kautta. Täällä voit tutustua varustamokonsernin tietosuojakäytäntöön: https://www.royalcaribbean.fi/tietosuojakaytanto

  • Matkatoimistot ja digitaaliset kumppanit
    Kun varaat risteilyn matkatoimiston kautta, jonka kanssa teemme yhteistyötä, joko myymälässä tai verkossa, olet luultavasti antanut henkilötietosi matkatoimistolle.
    Kun varaus tehdään matkatoimiston kautta, lähetämme heille tietyt henkilökohtaiset tiedot, kuten varausnumeron, varauksen vahvistamiseksi.
    Kukin toimija on erikseen vastuussa henkilötietojen käsittelystä oman tietosuojakäytäntönsä mukaisesti. Emme ole vastuussa heille luovuttamiesi tietojen käsittelystä.

  • Hotellit
    Kun varaat risteilymatkan We Love Cruises Oy:lta, tarjoaa varustamo useita eri hotelleja. Hotelli tarvitsee henkilötietoja huonevarauksen tekemiseen ja vahvistamiseen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi nimi, syntymäaika, ikä ja sukupuoli. Nämä tiedot siirtyvät varustamon varausjärjestelmän kautta hotelleihin.

  • Lentoyhtiöt
    Lentoyhtiö tarvitsee tiettyjä tietoja, matkasi toteuttamiseen esim. nimi, syntymäaika, ikä ja sukupuoli. Nämä henkilötiedot siirretään suoraan varustamon varausjärjestelmän kautta joko Amadeus- tai Sabre-lennonvarausjärjestelmiin tai suoraan lentoyhtiöön.

  • Sopimuskumppanit ja IT-toimittajat
    Käytämme useita ulkoisia toimittajia, jotka tallentavat ja hallinnoivat henkilötietojasi puolestamme, kuten IT-palveluja ja -järjestelmiä, web-analytiikkayrityksiä, asiakastutkimuksia, maksuratkaisuja ja lahjakorttien käsittelyä. Jaamme tietosi myös valituille yhteistyökumppaneille, jotta voimme mukauttaa tarjouksemme ja markkinointimme juuri sinua varten.

  • IT-palvelut ja -järjestelmät
    Meillä on useita sisäisiä ja ulkoisia järjestelmiä, joissa käsittelemme henkilötietojasi, esimerkiksi asiakaspalvelujärjestelmät, varausjärjestelmät ja tiedonhallinta- ja jalostusjärjestelmät. Tietoja käsitellään näissä järjestelmissä mm. matkasi toimittamiseksi ja hallinnoimiseksi, asiakaspalvelukysymysten käsittelemiseksi.

  • Web-analytiikkayritykset
    Jotta käyttäjänä saisit mahdollisimman hyvän kokemuksen verkkosivuillamme, käytämme ulkoisia toimijoita auttamaan personoinnissa, käyttäjäkokemusanalyysissä ja käyttäjien verkkosivuistamme antamassa palautteessa. Käsiteltävät tiedot ovat lähinnä tietoja, jotka saamme evästeiden kautta.

  • Maksuratkaisut
    We Love Cruises Oy käyttää ulkoista luottokorttimaksupalvelun tarjoajaa, Paytrail Oy, joka hoitaa luottokorttimaksut.

Käsittelemmekö tietojasi kolmansissa maissa?

RCL Cruises Ltd. on globaali yritys ja heidän on jaettava henkilötietojasi muiden yritysten kanssa tässä tietosuojakäytännössä selitettyihin tarkoituksiin. Tämä tarkoittaa, että siirrämme henkilötietosi Ison-Britannian ja Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle. Esimerkiksi RCL Cruises Ltd. toimii Yhdysvalloissa ja huolehtii palvelimista, joita käytämme liiketoimintaamme ja joihin henkilötietosi on tallennettu. Joskus henkilötietojen siirtäminen ETA:n ulkopuolelle on välttämätöntä sopimuksellisista syistä (esim. risteilyn toimittamiseksi). RCL Cruises Ltd. varmistaa, että henkilötietojesi käsittely on turvallista ja riittävästi suojattua.

 


 

Evästekäytäntömme

We Love Cruises Oy käyttää evästeitä verkkosivuillaan tämän evästekäytännön mukaisesti.

Mikä eväste on?

Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi, kun käyt sivustolla. Evästeitä käytetään käyttäjäkokemuksen parantamiseen ja verkkosivuston tiettyjen toimintojen mahdollistamiseksi.

Evästeitä on kolmea eri tyyppiä - väliaikaisia, pysyviä ja niin sanottuja kolmansien osapuolten evästeitä:

Väliaikaisia evästeitä kutsutaan istuntoevästeiksi. Ne tallennetaan väliaikaisesti laitteellesi, kun vierailet sivustolla, ja poistetaan, kun verkkoselain suljetaan. Niitä käytetään muistamaan käyntisi aikana tekemäsi valinnat, esimerkiksi haun matkustajamäärä.

Pysyvillä evästeillä on ennalta määrätty vanhentumispäivä ja ne tallennetaan laitteellesi pidemmäksi aikaa. Niitä käytetään verkkosivujen mukauttamiseen sinulle tekemiesi valintojen perusteella. Pysyviä evästeitä voidaan käyttää myös käyttäjätilastojen keräämiseen verkkosivuston kehittämiseksi.

We Love Cruises Oy on hyväksynyt ne kolmannet osapuolet, joiden evästeitä tallennetaan laitteellesi.

Miten We Love Cruises Oy käyttää evästeitä?

Käytämme evästeitä kehittääksemme sivustoamme ja luodaksemme paremman käyttäjäkokemuksen, kun tiedämme, miten käyttäjät käyttävät sivujamme. Anonymisoituja tilastodataa käyttämällä voimme mukauttaa verkkosivustoamme kävijöidemme mukaan. Käytämme evästeitä myös optimoidaksemme sen, kuinka nopeasti sivu latautuu ja tulee näkyviin.

Evästeitä käytetään myös markkinointiin, kohderyhmämainontaan sekä mainosten ja tarjouksien mukauttamiseen kävijän kiinnostusten mukaan.

Miten voin välttää evästeet?

Jos et halua laitteellesi tallennettuja evästeitä, voit välttää ne muuttamalla verkkoselaimesi asetuksia. Voit estää tietyt tai kaikki evästeet sekä poistaa nykyiset evästeet.


Katso lisää tietoa evästeistä Viestintäviraston nettisivuilta.

 

 

 

Soita meille0400 157 374  ark. 10–17

We Love Cruises risteilyblogi

Tietoa yrityksestä

Yhteystiedot