Almeria, Espanja

Espanja

Almeria

Arabien vuonna 950 perustama, Espanjan aurinkoisin kaupunki Almeria (193 000 as.), oli maurilainen aina 1500-luvulle saakka. Kaupungin tunnetuin nähtävyys, tuhat vuotias Alcazaban linnoitus merelle aukeavine näköaloineen henkii tuota aikaa. Perinteikkäät ja kiehtovat arabikorttelit sijaitsevat Plaza de la Constitución -aukion länsipuolella.

Turistitoimistosta tai netistä saa tietoa kaupungissa filmatuista elokuvista ja niiden kuvauspaikoista, Almeria on arabiarkkitehtuurin myötä esittänyt usein niin Kairoa kuin Beirutiakin elokuvissa, Indiana Jonesiakin kuvattiin täällä. Tiesitkö että kaupunki oli John Lennonin lempikaupunki, jossa hän vietti paljon aikaansa. Beatlesin ”Strawberry Fields” sävellettiin täällä ja tuliaisina Lennon hankki tavaramerkikseen muodostuneet pyöreät aurinkolasit!

Almeria toimii parin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevan Granadan satamana ja päiväretki sinne on monen risteilymatkailijan ohjelmassa. Muelle de Levanten satama sijaitsee kilometrin eli n. 10 minuutin kävelyn päässä keskustasta.

Näytä kohteen risteilyt

Espanja

Pinta-ala:505 992 km2
Pääkaupunki:Madrid
Rahayksiköt:Euro
Kielet:Espanja
Väkiluku:47 351 567
Aikaero:UTC, UTC+01:00
Puhelimen suuntanumero:+34

 

Muutama risteilyesimerkki kohdesatamanaan Almeria, Espanja

Katso lisää risteilyhakukoneesta