Maailman risteilyalueet

Aasia

Dynaaminen ja elävä Maapallon suurin maanosa tarjoaa valtavien miljoonakaupunkien hälinää ja ihmispaljoutta ja samalla kaikkea aina rauhallisista rannoista viidakkojen uskomattomiin salaisuuksiin. Aasia on kulinaristin ilo, herkullisten ruokien aarreaitta, katukeittiöiden koti.

Katso kohdesatamat

Afrikka

Mantereellinen luonnonihmeitä Valtava Afrikan manner käsittää viidenneksen maailman maapinta-alasta, aina Saharan aavikosta jättimäisiin kaupunkeihin ja Etelä-Afrikan viinitiloilta Välimeren maiden oliivi- ja appelsiinilehtoihin. Luonnonihmeitä vailla vertaa, vuoria ja viidakoita, savanneja ja sademetsiä seikkailtavaksi, eri kansojen kirjosta puhumattakaan.

Katso kohdesatamat

Alaska

Hätkähdyttävä luonto Alaska jaksaa yllättää matkailijan kerta kerran jälkeen. Ilmasto sesonkikautena toukokuusta syyskuuhun vastaa Suomen kesää. Jäätiköt, vuoret, meri saaristoineen tekevät unohtumattoman vaikutuksen puhumattakaan eläinkunnasta. Villi luonto tarjoaa nähtävää aina valaista karhuihin.

Katso kohdesatamat

Antarktika

Etelämanner ympäristöineen salpaa hengityksen Mykistävän kauniit ja karut Antarktikan maisemat levittäytyvät 14 miljoonan neliökilometrin alueelle. Kylmien merivirtojen mantereella löytyy valtava kirjo eläinkuntaa, niin lintuja, valaita, hylkeitä kuin pingviinejäkin uskomattoman kauniiden, jylhien ja jäisten maisemien lomasta. Kerran elämässä kohde? Monet palaavat uudestaan…

Katso kohdesatamat

Arktinen Grönlanti

Maailman suurin saari Paras tapa liikkua tällä harvaanasutulla saarella on meriteitse. 57 000 asukkaan Grönlannissa eli Kalaallit Nunaatissa, ”Grönlantilaisten maassa”, kuten saaren alkuperäisasukkaat inuiitit sitä kutsuvat, ei ole tieverkkoa. Jäävuoret ja jäätiköt, karun kauniit maisemat, upea kirjo merieläimiä valaista hylkeisiin, kuvaukselliset pikkukylät ja -kaupungit tarjoavat ikuisiksi ajoiksi mieleenpainuvia muistoja ja kokemuksia.

Katso kohdesatamat

Atlantin-ylitys

Aikaa ja rauhaa Atlantin ylitykset ovat rentoutujan unelmaloma. Risteilyillä voi parhaimmillaan olla jopa seitsemän meripäivää peräkkäin, näin aikaa on kattavasti laivasta nauttimiselle sekä täydelliselle rauhoittumiselle. Risteilyt ovat keskimäärin 14 päivän mittaisia. Laivat vaihtavat kesäkaudella risteilyaluetta Karibialta Eurooppaan, ja tästä syystä tulevat Atlantin yli. Sama tapahtuu taas päinvastoin kun talvikausi lähestyy. Kulkiessa idästä länteen ovat vuorokaudet usein 25 tunnin mittaisia, kun taas lännestä itään 23 tuntisia. Atlantin ylityksiä on pohjoista- ja eteläistä reittiä, yleisesti ottaen eteläinen reitti on lämpimämpi ja vähemmän tuulinen, ja sisältää enemmän meripäiviä. Pohjoisella reitillä saatat päästä vierailemaan Skotlannissa, Islannissa ja jopa Grönlannissa. Eteläisellä reitillä saatetaan käydä Azoreilla, Madeiralla tai Kanariansaarilla. Risteilyt lähtevät Euroopan päässä Kööpenhaminasta, Barcelonasta, Southamptonista, Roomasta ja Lissabonista. Lähdöt USAn puolelta Ft. Lauderdalesta, Miamista, New Yorkista, Tampasta ja San Juanista. Risteilyjen alku- ja loppupäissä on useimmiten muutamia maakohdepäiviä, Euroopassa mm. Gibraltar, Lissabon, Barcelona, Malaga ja USAssa suosittuja Karibian saaria mm. Bahama, Bermuda, St. Maarten ja St. Thomas. Atlantin ylitys on helppo ja mukava vaihtoehto lentämiselle tullessa Floridasta Suomeen. Nämä risteilyt ovatkin suhteessa muihin useimmiten kaikista edullisimpia!

Katso kohdesatamat

Australia & Uusi-Seelanti

Uutta ja ikiaikaista Alkuperäiskansojen, aboriginaalien ja maorien kulttuuri, Uuden-Seelannin vuonot ja tuliperäiset lähteet, Suuri Valliriutta, Uluru. Ainutlaatuinen eläimistö ja luonto. Tätä luetteloa voisi jatkaa loputtomiin. Alueen monimuotoisuus onkin hyvä syy lähteä risteilylle maailman toiselle puolelle. Eikä kannata unohtaa uuden maailman upeita viinejä, ”No worries”-meininkiä, täällä osataan olla ja elää huolettomasti!

Katso kohdesatamat

Bermuda

Vaaleanpunaiset hiekkarannat ja krikettiä Pohjois-Atlantilla kaukana kaikesta sijaitseva Bermuda houkuttelee risteilijöitä rannoilla ja niihin liittyvillä aktiviteeteilla. Myös Bermudan lukuisat golf-kentät ovat suosittuja lajin harrastajien keskuudessa.

Katso kohdesatamat

Dubai & Arabiemiraatit

Moderni ja salaperäinen Dubain ja Abu Dhabin pilvenpiirtäjien varjoista Omanin aavikoille ja pienten lahdenpoukamien kristallin kirkkaisiin vesiin. Vanhat kauppapaikat, soukit, katoavat pikkuhiljaa uusien ostoskeskittymien tieltä. Täällä on tarjolla kaikkea mikä kiiltää, yltäkylläisyyden koko kirjo. Samalla alueen laajojen autiomaiden rauha vaikuttaa matkaajan tyyneydellään.

Katso kohdesatamat

Etelä-Amerikka

Latinalaisen maailman ihmeet Tango, tulivuoret, alkuperäiskansat ja luonto. Machu Picchu kaikessa loistossaan ja Amazon sademetsineen. Autiomaat ja vuonot. Chile ja Argentiina viineineen ja liharuokineen. Latinalaisen kulttuurin helmet kaikessa loistossaan esittäytyvät tällä 12 valtion mantereella.

Katso kohdesatamat

Etelä-Tyynimeri

Sininen meri ja paratiisisaaret Tyynenmeren päiväntasaajan eteläpuolinen alue jolla sijaitsevat Mikronesian, Melanesian ja Polynesian saaristot. Nämä kaukaiset alueet ovat vierailukohteena useimmilla risteilyillä. Niiden upeat tuliperäiset saaret huikaisevine hiekkarantoineen häkellyttävät kauneudellaan. Eksoottisia satamia ovat mm. Samoa, Fidzi, Tonga, Uusi-Kaledonia ja Tahiti.

Katso kohdesatamat

Eurooppa (pohjois- & länsi)

Vanhaa mannerta uudella tavalla Liiku avoimin mielin tutuillakin seuduilla! Vaikka niin mahtavat Norjan vuonot ja Itämeren Hansakaupungit sekä Pietarin aarteet ovat monelle jo tuttuja, risteily antaa mahdollisuuden nauttia ja kokea ne uudella tapaa. Brittein saaret ja länsi-Eurooppa tarjoavat aina uutta nähtävää.

Katso kohdesatamat

Eurooppa (Välimeri)

Välimeren risteilyt – kulttuuria ja aurinkoa Kolmen mantereen rajaama ja 21 maata käsittävä Välimeren alue ulottuu aina Gibraltarilta Adrianmeren pohjukkaan. Välimeri alue pitää sisällään uskomattoman kattauksen kansoja, kulttuureja ja historiaa unohtamatta eräitä maailman upeimmista paikoista kuten Kreikan ja Baleaarien saaristo, Amalfin rannikko, Ranskan Riviera. Välimeren alue on Karibian jälkeen suosituimpia risteilyalueita ja Välimeren risteily onkin helppo tapa tutustua alueeseen kerralla hieman laajemmin. Välimeren risteilyjä tekevät kaikki kolme edustamaamme varustamoa.

Katso kohdesatamat

Galapágossaaret

Luonnon juhlaa kaukana kaikesta 1000 km Etelä-Amerikan mantereesta sijaitsevat vulkaaniset saaret kuuluvat Ecuadorille ja ne lisättiin Unescon maailmanperintökohdelistalle 2007. Nämä 21 saarta ja yli 100 luotoa ja karia ovatkin luontomatkailukohde vailla vertaa ainutlaatuisen eläimistönsä takia.

Katso kohdesatamat

Havaiji

Häkellyttävän upea Kahdeksan pääsaaren muodostama Havaijin tuliperäinen saariryhmä häikäisee kauneudellaan. Matkailijalle saaret tarjoavatkin mm. huikaisevia luonnonihmeitä kuten tulivuoria ja upeita rantoja ja luonnonpuistoja. Historiallisista paikoista Pearl Harborin laivastotukikohta Oahulla on taatusti vierailun arvoinen kohde ja pääkaupunki Honolulu ja Waikikin ranta houkuttelevat jo pelkillä nimillään.

Katso kohdesatamat

Kanada & Uusi-Englanti

Vaahterasiirappia ja hummereita Yhdysvaltain koillisosat ja Kanadan kaakkoisosat tarjoavat mielenkiintoisen kattauksen upeaa ja karuakin luontoa. Syksyn ruska on täällä poikkeuksellisen upea! Rannikko tarjoaa loistavan mahdollisuuden nauttia upeita merellisiä herkkuja. Täällä jos jossain kannattaa herkutella hummerilla!

Katso kohdesatamat

Karibia & Bahama

Karibian risteilyt – meri ja rytmi Risteilyalueiden klassikko. Bahama ja Barbados, Jamaika ja Puerto Rico. Ja 700 muuta saarta. Karibialla on kaikkea mitä tropiikki voi tarjota. Täällä kohtaavat upea meri, uskomattomat rannat ja kansallisuuksien kirjot. Latinalaiset rytmit ja reggae tempaavat mukaansa sekä mielenkiintoiset kaupunkikohteet kuten Puerto Ricon San Juan tarjoavat paljon nähtävää.

Katso kohdesatamat

Kuuba

Karibian rytmien koti Espanjasta ja Afrikasta juurensa löytävä kuubalainen musiikki tempaa tunnelmaansa. Rumba ja mambo, son ja conga, bolero ja cha-cha soivat Karibian yössä Havannan kuin muidenkin kaupunkien ja kylien baareissa sekä tanssipaikoissa. Vanhat autot, sikarit, rommi ja musiikin ja tanssin täyttämät hämyisät baarit ovat taas risteilymatkustajienkin saavutettavissa kuten upeat rannat valkoisine hiekkoineen ja palmuineen. Kuuba tarjoaa 1200 kilometrin pituudelta ja 200 kilometrin leveydeltä kokemista kaikille aisteille. Tällä hetkellä ei ole risteilyjä Kuubaan.

Katso kohdesatamat

Panaman-kanava

Meret ja mantereet Tyynimeri ja Karibia, Etelä- ja Pohjois-Amerikka. Vuonna 1914 valmistunut ja viimeksi vuonna 2016 levennetty Panaman kanava useine sulkuineen sekä kanavalla sijaitseva Gatúnin tekojärvi tarjoavat unohtumattomat puitteet risteilylle kahden mantereen ja valtameren välissä.

Katso kohdesatamat

Pohjois-Amerikka

Kulttuurien kohtauspaikka Tämä manner aina Alaskasta Kalifornian rannikolle ja Meksikonlahden rannoilta Mainen jylhille kalastusalueille sekä Kanadaan saakka ulottuvilla risteilyvesiltä löytyy kaikki. Alaskan ja Kanadan jylhät maisemat ja suurkaupunkien kuhina tekevät unohtumattoman vaikutuksen. Floridassa risteilytarjonta on maailman kattavinta!

Katso kohdesatamat